Fekete krónika

Kettős pokolgépes merényletet követtek el egy bengázi mecset ellen

MTI

2018. február 9. 16:05

Bengázi | Legalább egy ember életét vesztette és harmincheten megsebesültek pénteken a északkelet-líbiai Bengázi egyik mecsetében elkövetett kettős pokolgépes támadásban - jelentették helyi egészségügyi források.

A merénylet a pénteki ima során történt - mondták helyi lakosok. Egy névtelenül nyilatkozó katonai tisztségviselő szerint a robbanószerkezeteket távolról hozhatták működésbe egy mobiltelefon segítségével.
   

Egyelőre egyik terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Bengáziban január 23-án két pokolgépes merényletet követtek el. A támadások 35 ember életét követelték.
   

A fővárostól, Tripolitól mintegy ezer kilométerre keletre fekvő Bengázi volt a Moammer Kadhafi egykori líbiai vezetőt megbuktató, 2011 februárjában kitört forradalom bölcsője. Bengázit a Halifa Haftár tábornok parancsnoksága alatt álló Líbiai Nemzeti Hadsereg foglalta el a többi között az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekkel kapcsolatban lévő fegyveres csoportoktól tavaly, bár elszigetelt összetűzések ezután is előfordultak a városban.

Önnek ajánljuk