Fekete krónika

Életét vesztette csaknem két tucat diák egy hajóbalesetben Szudánban

Életét vesztette legkevesebb 22 gyermek szerdán egy hajóbalesetben Szudán északi részén - közölték helyi hivatalos források.
MTI

2018. augusztus 15. 19:45

Illusztrációs felvétel

A SUNA szudáni állami hírügynökség jelentése szerint a balesetben meghalt egy helyi kórház női alkalmazottja is. A SUNA értesülései szerint a kishajón több mint 40 gyermek utazott. A hírügynökség úgy tudja, hogy azután süllyedt el, hogy az egyik motorja elromlott. 
   

Egy helyi falusi vezető tudomása szerint a balesetet az okozta, hogy a víz áramlása erős volt, a hajó pedig egy fának ütközött, amely az árvíz miatt víz alá került.
   

A hajón utazó gyermekek a Nílus nyugati részén fekvő Kenisa nevű helységből származtak, és a folyó túloldalán fekvő Kabnában található iskolájukba tartottak. A térségbe vezényelt mentőcsapatok jelenleg a holttestek felkutatásán dolgoznak.
   

A polgári védelmi szervezet a múlt héten egyébként elrendelte a hajóközlekedés felfüggesztését a Níluson október végéig a folyó és mellékfolyóinak megáradása miatt. 
    Szudánt jelenleg monszunesőzések sújtják, amelyek általában júniustól novemberig tartanak.
   

A szudáni vörös félhold keddi jelentése szerint az áradások következtében eddig legkevesebb 23-an vesztették életüket, 61-en sérültek meg és mintegy 45 ezer embert ért kár az északkelet-afrikai ország öt államában július 23. óta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bővül a Čaputovát támogatók köre

Kiskát kihallgatta a NAKA

Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér

Uránt szállító konvojra támadtak fegyveresek

A beteg is felelős a kezelés hatásáért

Holtan találta a rendőrség a Nagykürtösről eltűnt férfit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?