Energiaszolgáltatók: megéri növelni a havi előleget

Pozsony | A gáz- és áramszolgáltatás várható drágulásával kapcsolatban az Energiaszolgáltatók Szövetsége (ZDE) már most felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy mindenkinek megéri növelni a szolgáltatóknak fizetett havi előleg összegét.
Molnár Iván

2018. november 14. 17:24

A Szlovák Gázművek (SPP) decembertől 6%-kal növeli a lakossági gázszolgáltatás árát, ami fogyasztói kategóriától függően nagyjából 10 és 80 euró közötti összeggel növeli a háztartások éves kiadásait. A jövő év elejétől az áramszolgáltatók is módosítanak a díjszabásukon, a villanyért a háztartások nagyjából 6–7 százalékkal fizetnek majd többet. Egy átlagos háztartás havi kiadásai emiatt 1–6 euróval nőhetnek, attól függően, hogy az áramot mire használják. „Nem minden szolgáltató szólítja majd fel automatikusan az ügyfeleit a havi előleg megemelésére, ezért azt ajánljuk a lakosságnak, hogy a drágulást követően vegyék fel a kapcsolatot a szolgáltatójukkal, és módosítsák a havi előleget” – nyilatkozta Michal Hudec, a ZDE elnöke. Szerinte csak így előzhetik meg az ügyfelek azt, hogy a későbbiekben ne halmozzanak fel nagyobb tartozást az energiaszolgáltatókkal szemben. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?