Egészség

Veszélyes kozmetikumokra figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal

Pozsony | A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) veszélyes krémekre és babaszappanra figyelmeztet. A káros kozmetikai termékeket Finnországban jelentették be, de nem kizárt, hogy a szlovák piacra is eljutottak.
TASR

2018. július 4. 12:33

Fotók: TASR

A veszélyes termékek a következők: a Svájcban gyártott, Footner márkájú Daily Repair Cream 100 ml-es kiszerelésben; a brit gyármányú, Just Desserts márkájú, 250-ml-es Body Custard Chocolate Souffle testápoló, valamint a hollandiai Biotanicus gyártotta, 250 ml-es Soft Udder Cream testápoló.

A termékek allergiás reakciót válthatnak ki, mindhárom tartalmaz methylisothiazolinone és methylchloroisothiazolinone tartósítószert.

A Közegészségügyi Hivatal továbbá felhívja a figyelmet a Németországban gyártott BadeFee Badenpralinen babaszappanokra, amelyek a formájuk miatt jelentenek veszélyt. A fehér csokoládéra emlékeztető, mackó, szívecske, házikó és egyéb formájú szappanokat a gyerekek a szájukba vehetik, megehetik, ami fulladást, mérgezést és az emésztőrendszer károsodását okozhatja.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?