Egészség

Sztárok életmódja: eltűntek a rémálmok?

Semmi nem volt szent neki, fejébe szállt a hírnév. Ján Jackuliak felmondott a színházban, s élte az életét – nem éppen példásan, inkább önmarcangolóan.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2022. június 25. 19:40

ján jackuliak
- TASR-felvétel

Mindehhez hozzájárult édesanyja súlyos betegsége, nővére halála, s talán leginkább az, hogy nagyon problematikus volt a kapcsolatuk. Gyötörte a lelkiismeret-furdalás.

A Losoncról származó, lassan 44 éves színész, aki Brünnben musical tagozaton végzett, az ottani Nemzeti Színház tagja lett, majd Pozsonyba került. Több filmben, tévésorozatban kapott lehetőséget, miközben rendezőként is ügyesen mozog, Szlovákiában és Csehországban is. A nagy áttörés akkor következett be, amikor barátaival megalapította az All X együttest, s jelentkeztek egy versenybe. Másnap már megrohamozták az újságírók, mindenütt ők mosolyogtak a plakátokról, ömlött a pénz. „Őrület, ami következett – mesélte a Cseh Televízió számára készült dokumentumfilmben. – A bohém élet elképzelhetetlen alkohol nélkül, gondoltuk, s ittunk mindent, ami a kezünkbe került. És halmoztuk az élvezeteket. Néha hetente tíz koncertet is adtunk...”

Óriási stresszben élt. A nővére mindig féltékeny volt elkényeztetett öccsére. Amikor ismert lett, elhitette magával, hogy testvére mindenkit lenéz, ezért minden kapcsolatot megszakított vele. Soha nem látta színházban, sem filmvásznon, nem hallotta énekelni. Jackuliak azt állítja, hogy próbált változtatni a helyzeten, de az sokáig hallani sem akart róla, míg végre 2016-ban kiengesztelődött. A jó testvéri viszonyt nem sokáig élvezhették, a színész nővére röviddel a megbékélés után, 44 évesen, hirtelen elhunyt, s nem ismerhette meg kisfiát, Teót sem, aki második feleségétől született. Az első házassága két év után válással végződött.

Lelki problémák miatt a színész és zenész 2015-ban megjárta a poklot. A pszichiátrián találta magát. Az esetet azzal magyarázta, hogy három és fél hónapon át egyetlen napot sem pihent, napi tizenkét órát talpalt, csak idő kérdése volt, mikor omlik össze. Ahogy maga mesélte, négy óráig rövidzárlata volt, egyáltalán nem tudta, mi történik vele, olyan volt, mintha kívülről figyelné önmagát. „Ha fizikai fájdalmat érez az ember, félni kezd, a lelki problémák viszont teljesen ellepnek, te magad vagy a fájdalom. Reszkettem, mint a nyárfalevél, szörnyű volt...”

Nem volt sokáig kórházban. Nem sokkal utána azt mondta, hogy próbálja elérni, hogy az ész diadalmaskodjon az érzelmek fölött. Kitisztult a feje, az egész teste, a lelke, mindent kiengedett. Sajnos két év múlva újra jelentkeztek a szörnyű lidércnyomások, s a cseh média arról írt, hogy néhány munkáját fel kell adnia. Egyik kollégája megerősítette: szorongásai odáig fajultak, hogy a színházban is kerülte az embereket. Úgy hírlik, azóta rendeződött az élete. Kisfia röviddel 40. születésnapja után jött a világra, és ezzel sok minden megváltozott. Elűzte a rémálmokat...

(urbán)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hivatal

Az állam újabb értelmetlen bürokratikus intézkedéssel terheli a vállalkozókat

őszibarack

Beérett az idei termés Szlovákiában – kisebb a gyümölcs, de finomabb és drágább

sport a tévében

Képernyőn az Atlético, a Juventus és a Liverpool

filmfalimf

A sár és mocsár négy napja

új szó

Miről ír a hétfői Új Szó?

róka k

R. Nagy Krisztián: Rezsi Papa Paprikáscsibézője

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.