Egészség

Szívbetegből futónagykövet lett

Sallai Zsuzsát 41 éves koráig kilencszer élesztették újra. Aztán úgy döntött, hogy elkezd élni. Addig sokszor lemondtak róla az orvosok. Korábban nem sportolt, azt mondták neki, hogy nem szülhet gyereket – ma négy gyereke van. Amikor az 50. születésnapja után észrevették a daganatot a mellében, újfent nem sok esélyt adtak neki. Ehhez képest jól van. Sallai Zsuzsa ma ultrafutó, ő a Pomázi Futó Bajnokok SE elnöke.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. augusztus 27. 13:35

Tizenhárom éves voltam, amikor egy véletlen folytán kiderült, hogy lyukas szívvel születtem, és miután ez az észrevétel nagyon későn volt, sürgős műtétre vártam, 10% túlélési eséllyel. Hosszú és nehéz időszak volt ez az életemben, és bár a családom el is búcsúzott tőlem, a csodával határos módon túléltem. A felépülésem során szigorú orvosi felügyelet alatt álltam, mindentől óvtak, féltettek

– írja a honlapján. Hiába volt kamasz, a műtét előtt arra gondolt, hogy ez lesz az utolsó nyara. Megfogadta, ha életben marad, mindent másképp fog csinálni, mint ahogy mondják, vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva. Amikor kiderült, hogy melldaganata van, épp a könyvén dolgozott. Sokan próbáltak neki segíteni, de mivel 13 évesen sem fogadta el, hogy beteg, ezt is így kezelte. Tudta, hogy a daganat egy 37 éves időszak lezárása, egy része. Szívműtéte után restaurátorként dolgozott, állványokra mászott, sokszor összeesett, mégis tette a dolgát. Amikor teherbe esett, azt mondták, nem fogja túlélni a szülést, végül négy gyereke lett. Időközben rengeteget változtatott az életén. 45 éves korára felismerte, hogy „legnagyobb félelmeink mögött vannak a legnagyobb csodák!” Elkezdett sportolni, először kerékpározni, majd egy év múlva már futócipőt húzott. Kardiológusa megrémült, de elkísérte a versenyre: a következő évben Zsuzsa már félmaratonit futott, két és fél évre rá egész maratoni távot, az 50. születésnapján 50 km-t, 2018-ban pedig a dupláját. Futónagykövet lett, s életében először elhitte, hogy egészséges, hogy a futással egy hosszú időszakot zárt le, benne a sok megpróbáltatással, a sok rosszal, és megtisztulva tér haza. Igyekszik átadni másoknak is a tapasztalatait, hogy nekik már ne kelljen megélni a sok rosszat. Erőt adni az embereknek – úgy érzi, ez a feladata.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?