Egészség

Mi döntsük el, hogy jó napunk legyen!

Könyveiben az aktív időskor legnagyobb népszerűsítője. Rengeteget utazik. Járja az országot, a nők ezreinek teszi lehetővé, hogy szakembereket kérdezzenek az őket érintő dolgokról: az egészségről, a stresszről, a női betegségekről. És a pozitív életszemléletről. Endrei Judit szerint az utóbbi elsajátítható.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 11. 09:23

Endrei Judit

A volt bemondónő, aki évtizedekig a Magyar Televízió egyik népszerű arca volt, állítja, hogy ha reggel fanyalgunk, hogy már megint süt a nap, esik az eső, nincs munkánk, akkor ez negatívan befolyásolja az egész napot. Ha viszont eldöntjük, hogy mosolyogni fogunk, akkor ez ugyancsak kihat az egész napunkra – ezt vizsgálatokkal is bizonyították.

Azt is, hogy a pozitív életmód hosszú távon hat az egészségre. Judit rengeteg embernek ad tanácsot, ötletet. Van például trükkje arra, mit tegyen, ha észreveszi, hogy negatív gondolatai vannak: befőttesüvegre való gumit húz a csuklójára, s mindaddig, amíg el nem tűnik ez a kellemetlen érzés, húzogatja, hogy a gumi jól megcsípje. Aztán már nem gondol rosszra, hanem arra, hogy a gumi csípi a kezét. Hiszi, hogy meg lehet változtatni az életszemléletet, bár tény, hogy nem könnyű megszabadulni egyetlen rossz szokástól sem, de lehetséges. Vannak nagyon egyszerű technikák erre, mint például az, hogy az ember nem zuhanyozik, hanem fürdik, miközben ellazul. Ez plusz 5-10-15 percet vesz igénybe. Vagy az autóban nem a híreket hallgatja, hanem valamilyen zenét.

Nagyon jó stresszűző az is, ha kimegyünk a természetbe. Sokan mondják, könnyű neki, mert született optimista. Valóban könnyebb, írja könyvében, mert hamarabb látja meg a rossz dolgok jobbik oldalát, hamarabb nyeri vissza a lelki békéjét egy-egy rossz történés után. A volt bemondónőt régóta foglalkoztatja, hogy a test és a lélek hogyan és miképpen kerül egyensúlyba.
Állítja, hogy a testi-lelki harmónia nélkül elképzelhetetlen, hogy egészségesek legyünk. Előadásaiban, könyveiben ezeket a témákat feszegeti, arra buzdít, hogy éljünk tudatosan. A Korhatártalanul nevű program keretében találkozókat rendeznek országszerte, ezek lehetőséget adnak arra, hogy olyan információt kapjanak az emberek, amelyek addig ismeretlenek voltak számukra, tesznek azért, hogy a tabuk megdőljenek. Öt évvel fiatalabb húgától, Erikától, aki életvezetési szakember és tréningeket tart, sok tanácsot kap a saját életével és egészségmegőrző lehetőségekkel kapcsolatban is. Évek óta vegyszermentes háztartást vezet, s eltűnt lakásából a szúrós szagú, tüdőt rongáló légfrissítő is. (urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A felvidéki magyar politika és az énvédő torzítás

Az első Hold-misszió 50. évfordulója

II. Erzsébet szakácsot keres - ennyit lehet keresni a Buckingham-palotában

Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az első Holdra szállás 50. évfordulóján feljuttatott űrkabin

Úszódöntőket nézhetünk a tv-ben

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

Legfrissebb galériák
Olvasta már?