Egészség

Hogy van Sas József?

Idén, a thaiföldi nyaralásán lett rosszul, egyik pillanatról a másikra tört rá a fenyegető, ismeretlen érzés, és mire a felesége felébredt, ő már felöltözött, és a szállodai szobában várta a segítséget, egy ismerőst, akitől azt kérte, vigye kórházba, mert nagy baj van.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 1. 18:15

Március elején különgéppel szállították haza. Kiderült, hogy a 80 éves színész-rendezőnek kétoldali agyvérzése volt. Felesége, Zsuzsa asszony június elején arról számolt be, hogy bár jobban érzi magát, a kórházat még nem hagyhatja el, mert rehabilitációra vanszüksége. 

A hazajövetel után kiderült, hogy bár a Jászai Mari-díjas művész beszédközpontja nem sérült meg, a bal oldala lebénult, így a bal kezét és lábát képtelen volt használni, nehezen tudott járni. A humorista orvosai sem tudták előre megjósolni, mi fog következni. Vannak pozitív példák, amikor a beteg teljesen felépül, de az esetek többségében az agyvérzés valamilyen maradandó bénulással, látás- vagy beszédzavarral végződik. A rehabilitáción rengeteg múlik, a gyógytorna nagyon sokat javíthat a beteg állapotán, de nem egyik napról a másikra, a folyamat hosszadalmas. A népszerű művész esete is bizonyítja, hogy nem árt odafigyelni a jelekre. Sas József egészségi állapota az utóbbi időben nem volt rózsás. 2014 áprilisában vonult vissza, miután kiderült, szinte teljesen eldugult a bal oldali fő ütőere. 
Nagyon megrémült, mert kiderült, hogy a tüdeje sincs rendben. Tavaly eléggé megromlott az állapota, novemberben az összes színházi előadást le kellett mondania, viszont a szilveszteri kabarét megtartotta. 

Akkor állítólag „csak” a vérnyomása nem volt rendben, de azt mondta, hogy az orvosok jó gyógyszereket írtak fel neki, viszont a stresszt továbbra sem viselte jól a szervezete. Megfogadta, hogy megpróbál mindent kiiktatni az életéből, amitől felmegy a pumpa. Teljesen mégsem sikerült... 
Szerencsére Sas József az agyvérzést követően sem adta fel, nem hagyta el magát. „Nagyon optimista és meg akar gyógyulni – mondta el Zsuzsa asszony. – Az elméjét nem érintette az agyvérzés, de a teste teljesen megadta magát.” Felesége szerint minden Isten kezében van, és csak bizakodni tudnak felépülésében. Sas bízik abban, hogy egy napon újra a régi lesz, hogy újra szeretett közönsége elé állhat, de azt is tudja, hogy kora miatt rögös út vár rá. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Krakkói álom: hosszabbítás után továbbjutott a DAC az EL-ben!

Csapdák a last minute utazásokban, avagy hogyan válasszunk jó nyaralást

Felújítják az érsekújvári szociális szállást

Végeláthatatlan kocsisorok a hídlezárás miatt

Száz éve született Szíjjártó Jenő karnagy

Különleges képet készítettek Čaputováról Gombaszögön

Legfrissebb galériák
Olvasta már?