Egészség

A túrázás a legjobb kardióedzés

Kocsis Tibor 2011-ben nyerte meg az X-Faktort, azóta pedig hatalmas változás történt nemcsak a karrierjében, hanem az életében is. Gyerekkorában kövér volt, 16 évesen nehezebb, mint most. Sportolni későn kezdett, s ennek megvolt a maga oka és az egészségi hátránya is. Ez őt akkor nem nagyon érdekelte, nyugis, otthonülő, zenehallgató srác volt, nehezen lehetett rávenni, hogy kimozduljon.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 22. 08:00

Kocsis Tibor

Tinikorában aztán zavarta, hogy csúfolták. Túlsúlya miatt egyre többször volt beteg, s ezt orvosolni kellett. Kamaszkora után kezdett a külsejével foglalkozni, de nem állandóan. Volt, amikor jobban odafigyelt magára, volt, amikor kevésbé. Igazából csak az elmúlt években vált a mozgás  élete részévé.

A legnagyobb problémát számára a kitartás jelenti. Nem egyszerű folyamatosan edzeni, amikor egyéb gondja is van. Mivel nagyon rendszertelen a munkája, nehéz időt szakítani a sportra. Ráadásul nem szeret korán kelni, így akkor kell edzenie, amikor egy kis szabadideje adódik. Rájött, hogy így is lehet, csak akarni kell.

Nem csak a testedzés az, amire a feltöltődéshez szüksége van. A túrázás a legjobb kardióedzés számára. Úgy gyalogol kilométereket, hogy meg sem kottyan neki. A természet közelsége a legjobb kikapcsolódás, egyébként is szeret egyedül lenni, amikor nincs telefon, sem táblagép, sem internet, csak a természet.

Felvilágosították, hogy a jó alak 70 százalékban a táplálkozástól, 30 százalékban pedig a mozgástól függ. Ezért maga szokott fõzni, állítólag nem is rosszul. Igyekszik egészséges ételeket készíteni. Csak az a baj, hogy vannak finom, de egészségtelen kaják, amelyeket idõnként megenged magának. (urbán)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?