Autó-motor

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 160: az új motor nem okoz csalódást

A modernizált Nissan Qashqait már próbáltuk, most az új, 1,33 literes erőforrással került a kezem ügyébe. Az előző motorokkal sem volt különösebb gondom, de ezzel az újjal a japán márka úgy érzem megközelítette azt, amit ideálisnak hívunk.
Demecs Péter

2019. február 18. 17:00

- A szerző felvételei

A Nissan búcsút intett az 1,2 és az 1,6 literes erőforrásainak, az ő helyükre lépett ez az aktuális motor kétfajta teljesítménnyel. 140 illetve 160 lóerős változatban kapható, mi az erősebbik változatot tettük próbára. 

Itt a várt teljesítmény

Az öregebb motorok legnagyobb problémája az volt, hogy a gázpedál letaposása után sokáig kellett várni a teljesítményre, s még így sem lehetett benne biztos az ember, mikor érkezik meg. Az új motornak ilyen problémája már nincs.

Begyújtás után is halk, a gázpedálra szinte automatikusan reagál, igazán öröm volt vezetni vele. Elsősorban azért, mert sokkal nagyobb biztonságérzeted ad, akár a dinamikusabb vezetés során, kanyargós utakon, akár a városban vagy autópályán való előzéskor – mindezt anélkül, hogy nem 4x4-es változatról volt szó. Az új erőforrást ugyanis nem lehet négykerék-meghajtással kombinálni. Aki ilyesmire vágyik, annak dízelmotort kell rendelnie. 

A 260 Nm-es forgatónyomaték kétezer fordulatszámon elérhető, a fogyasztás a WLTP normák szerint 7–7,2 liter között mozog 100 kilométeren. A tesztelés során az elért fogyasztás 6,6 liter volt 100 kilométeren. A motor hétfokozatos DCT-automata váltóval volt ellátva, amely igazán jól működött, semmi kifogásom nem lehetett ellene. 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2

Átlagos kijelző

Ami számomra még mindig a Qashqai fájó pontja, az az infotainment rendszer hétcollos kijelzője. Bár ez már a feljavított változat, a grafikát és kezelhetőséget illetően számomra még mindig a szürke átlaghoz tartozik, ami kár, mert a Qashqai tényleg jó autó, s megérdemelne valami jobbat. Amit viszont csak díjazni tudok, az a parkolókamera minősége, a japán járgány már 360 fokos szögben is mutatja az autót parkolásnál, ami rendkívül hasznos dolog, míg a havas salakos utakon be nem koszolódik a kamera, attól a perctől kezdve ugyanis az égvilágon semmit sem látni rajta.

Az utastér kivitelezése standard volt. A hátsó ülésen utazók számára átlagos tér áll rendelkezésre, a csomagtérben dupla padló van, minek köszönhetően a hátsó üléstámlák lehajtása után egyenes felületet kapunk. 

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer nem tartja meg aktívan az autót a sávban, csupán egy szerény sípolással figyelmezteti a sofőrt a fenyegető veszélyre. A holttérben levő autóra viszont nem a visszapillantó tükörben, hanem az utastérben található kis lámpa figyelmezteti a sofőrt, ami sokkal praktikusabb, könnyebb észrevenni a vezetés során. 

Az új motor nem fogja elrontani a Qashqairól alkotott képet, épp ellenkezőleg, feljavítja azt. A ráncfelvarráson átesett modell aktuális ára a szlovák piacon 17 590 eurónál kezdődik. Ez az ajánlat tartalmazza az új erőforrás gyengébbik változatát és a manuális váltót. Ám rögtön második a sorban az általunk tesztelt erősebb, 160 lóerős változat 19 250 euróért, manuális váltóval. A legmagasabb, Tenka+ felszereltségi szintnél a modell ára már 29 890 eurónál kezdődik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Radičová visszatérhet a politikába

Eltemették Koós Jánost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?