Autó-motor

Egy csomó új Škoda jön 2013-ban

Hivatalos forrásból tudható, hogy idén nem kevesebb mint 6 új vagy frissített Škoda modell érkezik. A legnagyobb durranás persze az Octavia lesz.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. január 7. 18:00

ÖSSZEFOGLALÓ

Rapid, Octavia, Octavia kombi, Octavia RS − mind-mind új modell, plusz Superb és Yeti facelift. Így fest a feltörekvő Škoda 2013-as bővítő és frissítő, összesen tehát 6 újdonságot soroló menetrendje.

A csehek nem szerény idei programját valamiért a francia márkaimportőr osztotta meg a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A Fabia és az Octavia közé érkezett Rapidot már ismerjük, a kategóriát ugró Octavia ötajtósáról is írtunkmár. Ez utóbbit az újságírók először ezen a héten tehetik próbára a portugál Faro városában. A bemutatóról az Új Szó sem hiányzik, beszámolónkat a jövő heti Autó-Motorban olvashatják.

Az Octavia kombi változata júniusban, az eddiginél jóval erősebbnek ígérkező RS sportváltozat nyár végén, ősz elején jöhet. Az októberi és decemberi újdonság tippelhetően a Yeti crossover és a Superb zászlóshajó ráncfelvarrásos változata lesz.

A Škoda célja, hogy 2018-ra már elérje az évi 1,5 millió darabos értékesítést, s ezért, valamint a VW-konszern világelsőségről szóló terve miatt is indokolt a modelloffenzíva. A nagyobb európai országok már bejelentették, hogy a következő években várhatóan csökkenni fog az új autók értékesítése, ezért kérdés, mennyire lesz ez a negatív trend hatással a cseh gyártóra. Ami a többi típust illeti, a Citigo szuperminivel ugye még csak barátkozik a piac, a Fabia kisautó és a Roomster egyterű meg új motorfrissítéssel gazdagodhat.

A márka 2011-ben módosult logója már nemcsak az új Rapid és Citigo modelleken látható, a gyártó a Fabia és Roomster modellekre is ezt szereli. Az új betűtípus, illetve a fémszínű szárnyas nyíl lassan az összes modellen megjelenik.

Egy másik újdonság, hogy az újonnan gyártott Fabia és Roomster modellek hátulján megjelenik a Škoda felirat; az ötödik ajtóra új betűtípussal kerül fel az adott motortípus jele is, tehát a TSI, a TDI vagy a VRS rövidítés.

A márka megújult logóját először a 2011-es genfi autószalonon mutatták be. (dem, autonavigator.hu)

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

Kiska: A választások megmutatták,hogy az emberek tisztességes országot akarnak

GALÉRIA: Rossi a három pontnak örülne a legjobban

Udvardon és Muzslán is győzött Čaputová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?