Tizenegy tartálykocsit utasított maga mögé a Meprozet

meprozet

Ahhoz, hogy egy mezőgazdasági vállalatnál időben el tudják végezni a permetezést, illetve hogy ez a munkafolyamat is a lehető leggazdaságosabb legyen, nem csak jó permetezőgépre van szükség. Hatékony segítőtárs lehet egy jó tartálykocsi. Ugyanúgy nagy segítséget jelenthet a megbízható tartálykocsi, amely hígtrágya szállítására is szolgál.

Európa egyik legnagyobb hígtrágyaszállító- és tartálykocsi gyártója a Meprozet Kościan S. A. A Meprozet a gyártásnál a legkorszerűbb technológiai eljárásokat és csúcsminőségű anyagokat használ, amelyek a gépeket megbízható és komfortos segédeszközökké teszik a különféle folyadékok kezelésénél. A tartálykocsiknak számos lényeges szempontnak kell megfelelniük, ugyanis ezek sokszor nagyon agresszív anyagok szállítására szolgálnak. Mivel nagy mennyiségű folyadékot szállítanak bennük, nagyon fontos a stabilitás is, főleg a dombos, egyenetlen területeken.

A Miavai járásban található túrrétei szövetkezet szeptemberben vásárolt egy tartálykocsit, mivel a régi felmondta a szolgálatot. Így jelenleg már konkrét tapasztalatokról is be tudott számolni a szövetkezet mechanizátora, Martin Podmajerský mérnök. Mint elmondta, egy olyan tartálykocsit kerestek, amely biztonságosan képes szállítani a folyadékot a dombos, egyenetlen terepen is. A megvásárolt tartálykocsi a szövetkezetben nagyon jó szolgálatot tesz, hiszen a cég termelése széles körű. A 2000 hektáros területből majd 1770 hektár szántóföld, ahol főként búzát és repcét termesztenek, idén pedig kipróbálják a tavaszi árpát őszi vetésben. Ezenkívül termesztenek még kukoricát a biogázüzemük számára és silónak a biogazdálkodással tenyésztett szarvasmarha-állományuk részére. Továbbá foglalkoznak még máriatövis termesztésével is, amelyet a gyógyszeriparban hasznosítanak. A fennmaradó rész az említett területből legelőként szolgál. 150 tehenet tartanak, és 100 fiatal szarvasmarhát.

A szövetkezet mechanizátora elmondta, az új tartálykocsihoz úgy jutottak hozzá, hogy a szlovákiai farmokat tömörítő társaság (Slovenské farmárske a.s.) részeként pályázatot hirdettek új tartálykocsi vásárlására. Ebbe a pályázatba mintegy 11 tartálykocsival jelentkeztek be a gépforgalmazók, de a prímet az ár/teljesítmény arányban egyértelműen a Meprozet Midi 2R vitte. A gép szeptemberben érkezett meg a szövetkezetbe, így már konkrét tapasztalataikat is vázolni tudta a szövetkezet mechanizátora. „A tartálykocsi minden tekintetben megfelelt az elvárásainknak. A tartály térfogata 12 m3. A fél pótkocsi kéttengelyes, a hátsó tengely ellenállással kormányozható, közúti szállítás és tolatás közben hidraulikusan biztosított. Nagyon örülünk a nyitható hátsó fedélnek (a tartály teljes átmérőjében), hiszen ezt több gyártó nem is kínálja, itt pedig az alapfelszereltség részét képezi. Kiváló szolgálatot tesz a tartály karbantartására, vagy a szállított folyadékok cseréje esetén a tisztításnál. Az is előfordulhat, hogy a belső védőbevonat megsérül, és ilyenkor a javítása a hátlapon keresztül nagyon egyszerű” – vázolja Martin Podmajerský.

A kiegészítő felszerelések közül érdemes megemlíteni a DAM és a karbamid szállítására szolgáló speciális felületkezelést, a belső keverést csiga segítségével, továbbá az ALU polcokat a sárvédők felett, vagy a kezelő vezetési kényelmét növelő rugós vonórudakat. Felár ellenében kapható egy 1000-es fordulatszámú kompresszor is, hogy a tartályt a régebbi traktorokkal is lehessen aggregálni. Az opciókhoz tartozik még egy cső alakú szintjelző, egy létra, egy gyorskioldós felső mechanikus nyílás és egy kézmosó edény.

Mivel a szövetkezetnél a megművelt terület egy része dombos, egyenetlen, ezért nagyon fontos szempont volt a tartálykocsi stabilitása. A Meprozet ebben sem okozott csalódást.

„A Meprozet valóban magas szintű, széleskörűen felhasználható tartálykocsikat kínál és képes megfelelni a legigényesebb ügyfelek követelményeinek. A legkisebb, egytengelyes tartálykocsiktól kezdve, amelyek önhordó szerkezettel, és 2300 literes tartálytérfogattal rendelkeznek, a legnagyobb, 30 000 l-es nagyságú, alvázas tartályokig terjed a márka kínálata. A kedvező vételár és a minimális üzemeltetési költségek is hozzájárulnak a döntés könnyű meghozatalához. Az akár 13 850 l/perc kapacitású szivattyúk jelentősen felgyorsítják a munkát és növelik a teljesítőképességet. Az opcionális felszerelések széles választékának köszönhetően – például a belső keverőcsigának, a hidraulikusan működtetett töltőkarnak, a legkorszerűbb felületkezelésnek, ami karbamid szállításához szükséges – pontosan az ügyfél igényeinek megfelelően tudjuk felszerelni a tartályt” – vázolta a BIOLIFE kereskedelmi képviselője, Miroslav Hilko. És hogy miért épp a BIOLIFE képviselője beszélt a márka előnyeiről? Mert a BIOLIFE társaság ezt a gyártót 2012 óta képviseli, és mert a vásárló számára nem volt kérdéses, hogy épp a galántai mezőgazdasági gépforgalmazó vállalattól vásárolja meg a tartályt. Velük ugyanis már évek óta együtt dolgoznak, az első traktort 2003-ban vásárolták tőlük. „Ez a traktor még ma is használatban van. De több más gépet is vásároltunk a BIOLIFE-tól, nemcsak traktorokat, hanem például a gabonakombájnunkat is tőlük szereztük be. És az eddigi együttműködésünk átlagon felettinek mondható” – zárja a szövetkezet mechanizátora.

(A cikk szponzorált promóciót tartalmaz.)

www.biolife.sk

Meprozet
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?