Agro

Mezőgazdaság magasabb szinten

Mintegy 120 kiállított gép és gazdag kísérőprogram várta azokat, akik szeptember elején ellátogattak a komáromi székhelyű Agroservis által szervezett nyílt napokra. Itt olyan technológiát is bemutattak a gazdáknak, amely hatékonyabbá, pontosabbá és biztonságosabbá teheti a mezőgazdasági termelést.
Czigler Mónika

2019. október 1. 12:31

agroservis

A gépforgalmazó vállalatnak Szlovákia-szerte számos kirendeltsége van, hogy kínálatukat az ország minden részében elérhetővé tegyék a gazdák számára. A komáromi székhelyen bemutatott gépekre majd 1200 résztvevő volt kíváncsi. Aki pedig nem tudott eljönni, az élőben követhette az eseményeket a szociális hálón. Talán ez is segített felhívni a figyelmet a vállalat megújult honlapjára, amely 10 év után kapott új tartalmat és köntöst.

agroservis

A társaság több ismert márkát forgalmaz, mégis leginkább a John Deere márkával vonultak be a köztudatba. Az Agroservis tulajdonosai szerint azonban nem elég az, hogy jó gépeket kínáljanak, fontos a jó és megbízható szerviz, az alkatrészek gyors ellátása és a jól kiépített infrastruktúra. A társaság mintegy 120 karbantartó szakembert alkalmaz, és vagy 80 szervizgépkocsival rendelkezik. Tavaly megnyitotta Tapolcsány mellett új pótalkatrész-ellátó vállalatát, ahol mintegy 1200 m2 területen találhatók meg a szükséges pótalkatrészek. Nagyszombatban pedig új műhelyt is létrehoztak.

agroservis

Az idei évben az Agroservis is jeleskedett a kombájnok eladásában, mintegy 20 gabonabetakarító gépet, 120 traktort és mintegy 200 munkagépet adott el a gazdáknak. A megnyitón több újdonságot is felvonultattak, ilyen a Hagie STS 12 permetező, amelyet egyúttal a kukorica kasztrációjára is be lehet vetni. Nagyon fontos pontja volt a napnak a FarmSight rendszer bemutatása, amely segítségével az Agroservis magasabb szintű szolgáltatást nyújt a gazdáknak, így pontosabbá, gazdaságosabbá és intenzívebbé válhat a mezőgazdasági termelés. Az Expert Check programnak köszönhetően pedig a gazda biztonságosabban felkészítheti gépét a szezonra. A mélyreható diagnosztikának és az előző szezon analízisének köszönhetően feltérképezhetők a várhatóan felmerülő problémák, és ezek megelőzése érdekében már előre beszerezhetők a szükséges alkatrészek, és az esetleges hiányosságok kiküszöbölhetők.

A nap folyamán a gazdák nemcsak a gépeket próbálhatták ki, de azt is elsajátíthatták, hogyan lehet meggyőződni pl. a traktor reális teljesítményéről.

(-er)

Fotó: Ľuboš Minárik

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!