Agro

Megbízható pótkocsik az UMEGA vállalattól

Sok szó esik arról, hogy manapság nem működhet sikeresen egy vállalkozás korszerű géppark nélkül. Viszont a korszerűsítés nem vonatkozhat csakis a traktorokra, kombájnokra, rakodókra… Ugyanúgy újítani kell a hozzájuk köthető szerelvényeket, pótkocsikat, félpótkocsikat, nyerges vontatókat.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2020. szeptember 4. 12:22

biolife

El tud valaki képzelni egy mezőgazdasági vállalkozást, szövetkezetet pótkocsik nélkül? Vagy nem lenne mulatságos látvány, ha egy vadonatúj traktor után egy ütött kopott, ósdi pótkocsit kötnének? Az innovatív mezőgazdasági jármű nem is tudná kihasználni lehetőségeit egy régi tartozékkal. A mezőgazdasági vállalatok számára tehát nélkülözhetetlen a korszerű technika még az áruszállítás esetében is.

Az idő pénz, és a logisztika már-már igazi tudománnyá vált, hiszen ha csak az aratást nézzük, a terményt minél előbb, minél egyszerűbb módon, és minél kisebb költségek mellett kell fedél alá vinni. Sok esetben hosszú útvonalat kell megtenni az árunak, és az nem éppen gazdaságos, ha a betakarító gépnek emiatt várni kell a földeken, míg a traktor visszaérkezik. Az ilyen esetekre is felkészültek a pótkocsi-gyártók, ezért találták ki például az átrakó kocsikat. Említést érdemelnek még az úgynevezett letoló rendszerek is, amelyek igazi forradalmi újításnak számítanak. Ennek segítségével a rakomány préselhető, a lerakodás pedig alacsony, szűkös épületben is problémamentesen megvalósítható.

A fejlődés tehát nem kerülhette el ezt a szférát sem, hiszen a korszerű pótkocsik, félpótkocsik és átrakó kocsik a mezőgazdasági gépek teljesítményét is növelik. Az utakon sokszor találkozhatunk a traktorok után kötött piros színű, már első látásra is tekintélyt parancsoló UMEGA pótkocsikkal. Az UMEGA AGRO a vezető vállalatok egyike, amely a pótkocsik és félpótkocsik gyártására fókuszál, és amely közismert a minőségéről, megbízhatóságáról és a termékek hosszú élettartalmáról. „Profik vagyunk a fémiparban és a mezőgazdasági gépgyártásban. Minőségi, modern, hosszú élettartamú gépeket gyártunk, ezért azok az anyagok, amelyeket a termékeinknél alkalmazunk, különösen jó minőségűek. A termékek fejlesztésére fókuszálunk, az új ismereteket folyamatosan építjük be a gyártásba” – mondja Karolis Pečiūra, az UMEGA AGRO Közép-Európáért felelős menedzsere.

Az UMEGA AGRO választékában megtalálhatók a pótkocsik és félpótkocsik, kazánok (a fűtőanyag itt a szalma), valamint különféle acélkonstrukciók is. „Több mint 40 különféle pótkocsimodellt gyártunk. Az ügyfél választhat a pótkocsik és félpótkocsik közt, amelyek egy oldalra, vagy akár mindhárom oldalra dönthetők. Vannak speciális megoldásaink is, mint például az átrakó kocsik, silókocsik, valamint a bálák szállítására szolgáló kocsik. A választékot tolófallal ellátott félpótkocsik egészítik ki, azzal a lehetőséggel, hogy a hátsó felületet kicserélhető a trágya szórására szolgáló adapterekre vagy egy átrakókocsi adapterére” – tette hozzá Karolis Pečiūra.

Ezeket a szerelvényeket Litvániában, Utena városában gyártják. Az UMEGA AGRO gyár az UMEGA GROUP AB csoport tagja, történelmét 1980-ban kezdte írni. Öt részlege van, mégpedig a felkészítő részleg, hegesztő részleg, lakkozó, összeszerelő részleg és maga a gyártási részleg.

A gyár összterülete 7,2 ha, a gyártási terület 13 800 m2, a raktárhelyiség nagysága 3360 m2. A cég forgalma 2019-ben 9 millió euró volt. A gyártott pótkocsik/félpótkocsik több mint 80% -át 18 európai országba exportálja a cég. „Kiváló minőségű mechanizmusok és termékek egyedi gyártását kínáljuk mezőgazdasági, közlekedési és más iparágak számára. Szolgáltatásainkat a jól ismert márkák részesítik előnyben” – mondja a cég képviselője.

A folyamatosan megújuló korszerű technikához jól képzett szakemberek is szükségesek. Ezért a képzésbe is befektetnek, évente mintegy 300 fémmegmunkálási szakember kap képesítést képzési központjukban.

Karolis Pečiūra végezetül hozzáteszi: „Az UMEGA AGRO nem csak a termékek gyártását foglalja magában. Az UMEGA AGRO csapat fő célkitűzése, hogy hosszú távú kapcsolatot alakítson ki a célügyféllel, és biztosítsa számára a lehető legjobb szolgáltatásokat és szervizt.”

Bővebb info: www.biolife.sk, biolife@biolife.sk

PR

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Matovič: Szigorítani fogunk!

FC DAC

ÉLŐ: FC DAC 1904 – AS Trenčín

Berényi József

Berényi mégsem lett Kollár tanácsadója

Zuzana Čaputová

Csökkent az emberek Matovičba vetett bizalma, továbbra is Čaputová a legmegbízhatóbb politikus

pénz euró

Tudnivalók a főiskolai ösztöndíjról

Bárczi Zsófia: A jó, a rossz meg a többi

Bárczi Zsófia: A jó, a rossz meg a többi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.