UMEGA, ahol szinte minden az alapfelszereltség része

umega

Ha egy gép mindennel fel van szerelve, amire a gazdának szüksége van, jól működik és árban is elfogadható, akkor nem véletlen, hogy a jó híre szájról szájra terjed. Így van ez az UMEGA AGRO pótkocsijaival is, amelyek az áruszállításnál kiváló szolgálatot tesznek a gazdáknak.

A legtöbb esetben a jó referenciák alapján döntenek a gazdák, de különösen érvényes ez az UMEGA pótkocsikra. Lapunk hasábjain már többször beszámoltunk arról, hogy a gazdák megnézték a „szomszédnál” a gépet, és szinte azonnal a vásárlása mellett döntöttek. Nem volt ez másként a Nagyszombati járásban, Szomolányon sem.

Amikor a helyi szövetkezet azt kezdte fontolgatni, hogy új pótkocsival bővíti gépparkját, előbb a közeli nagyszombati szövetkezetbe látogatott el a szomolányi MSZ képviselője, hogy begyűjtse az UMEGA márkával kapcsolatos tapasztalatokat, referenciákat. „A nagyszombati szövetkezet egy nagyobb, UMEGA PI 20 típust birtokol. Számunkra ez túl nagynak bizonyult akkoriban, úgyhogy egy kisebb típus mellett döntöttünk, de amit ott láttunk, az nagyon meggyőző volt. Nagyon tetszett a pótkocsi koncepciója, így egy percig sem volt kérdéses a vásárlás” – vázolja Tomáš Čavara termelési vezető.

A gép idén, az aratási szezon elején érkezett meg a vállalathoz, így azt már ki tudták próbálni. A raktárhelyiségek nagysága miatt döntöttek a kisebb típus mellett. „Az UMEGA SPE 14 az első ilyen márka a gépparkunkban, és elmondhatom, hogy nagyon jól működik a pótkocsi. Nagyon elégedett voltam a hátsó és a jobb oldali fal hidraulikus vezérlésével. Ez épp azon oldalaknál van, amerre a pótkocsi billenthető, ami egy nagy plusz, és rendkívül hasznos, különösen a kezelő számára. Sok gyártó nem is tud hidraulikusan vezérelt oldalfalakkal szolgálni, de az UMEGA-nál ez alapfelszereltségben kapható” – magyarázta Tomáš Čavara.

A termelésvezető dicséri továbbá azt is, hogy a súlypont alacsonyan van elhelyezve. Ennek köszönhetően a domboldalon is kiválóan hozza a formáját. „Kipróbáltunk a körülményeink közt egy másik márkát is, de amikor a domboldalon megrakodva vontattuk, az volt az érzésem, hogy felborul. Az UMEGA ezzel ellentétben nagyon stabilnak bizonyult” – magyarázta a szövetkezet képviselője.

Az UMEGA alapfelszereltségben kínálja a megerősített tengelyeket és futóműveket, rugós vonórudakat, hidraulikus parkolólábat, kellően széles gumikat, a pótkocsi lefedésére szolgáló ponyvát, létrát, valamint kontrollablakokat a pótkocsi elülső részében. Amit még kiegészítő felszerelésként rendeltek a szövetkezetben, az a hátsó kormányzott tengely és a LED-megvilágítás. Az általuk rendelt UMEGA SPE 14 térfogata 18 m3, teherbírása 14 tonna. Az ADR tandem tengelyfelfüggesztés parabolarugóval rendelkezik. Az oldalak 3 mm vastag fémlemezből készültek, az alja pedig 4 mm vastag.

A szövetkezet egyébként 1200 ha területen gazdálkodik, ebből körülbelül 200 ha zöldterület. A zöldterületet mint „takarmányalapként” kezelték az állattenyésztéshez, de sajnos azt idén gazdaságossági okokból be kellett fejezniük, így már csak a pulykatenyésztés maradt. A földeken kukoricát, búzát, durumbúzát, sörárpát termesztenek.

Az UMEGA-t szállító galántai Biolife vállalattal már régebbtől együttműködnek, és ezt az együttműködést mindkét fél kölcsönös elégedettsége jellemzi. Azt pedig, hogy mennyire elégedettek az UMEGA SPE 14-gyel, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy már megrendeltek még egy ugyanilyen típusú pótkocsit a Biolife vállalattól.

www.biolife.sk

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?