Agro

Jó hangulat az AM-AGRO sátránál

Mint minden évben, most is jó hangulat uralkodott az AM-AGRO sátránál az udvardi mezőnapokon. A cég már a kezdetektől teljes felállásban minden munkatársát bevonva vesz részt a júniusi rendezvényen.
Czigler Mónika

2019. július 4. 11:34

A cél az, hogy ügyfeleikkel kötetlen beszélgetést folytassanak, és azok jól érezzék magukat, ha betérnek a vegyszerforgalmazó vállalat sátrába. Ez rendszerint sikerül is, hiszen ügyfeleikkel baráti viszonyt igyekeznek kialakítani. Természetesen kísérleteket is végeznek, idén ezt 4 különféle terményben tették meg. Az AM-AGRO által kínált 3 variánst vetették górcső alá az őszi búzában, cukorrépában, napraforgóban és kukoricában. „Az őszi búzában például három különféle gyomirtót alkalmaztunk, mindegyik más gyomnövényspektrumra volt hatással. A célunk az volt, hogy megmutassuk, hogyan hatnak ezek a készítmények, illetve az általunk kínált készítmények kombinációja hogyan működik” – mondta Villár Gábor, a cég kereskedelmi igazgatója.

Hozzátette, a búzában alkalmazták a legkomplexebb kezelést, itt nemcsak a gyomirtást végezték el úgy, mint például a kukoricában, hanem a gombaölő és rovarölő szeres kezelést is bemutatták. Villár Gábor elmondta, idén a gazdáknak a szárazság miatt nagyon nehéz dolga volt a gyomirtást illetően, hiszen ez az agrotechnikai művelet igényel bizonyos mennyiségű csapadékot. Ez pedig hiányzott az év elején. „Amint megjött az eső, reagálni kellett a gyomnövények új hullámának megjelenésére. Főleg a széles sorú kapásnövények esetében jelentett ez gondot. A gombaölő szeres kezelésekre alig volt szükség, viszont aki ezt elhanyagolta, az esős időszak beálltával ez problematikussá vált. Aki nem tudott belépni időben a csapadék miatt a területére, annak bizony meggyűlhetett a baja a támadó betegségekkel” – fejtette ki a cég kereskedelmi igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

EP: itt is dúl a Fidesz–ellenzék háború

D4/R7: Tiltott anyagot találtak a talajmintákban

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Peter Tóth azt állítja, hogy Dušan Kováčik speciális ügyész információkkal látta el Norbert Bödör vállakozót

Kalavská szerint találnak új üzemeltetőt a Falck helyett

Legfrissebb galériák
Olvasta már?