Agro

Jó bornak is kell a cégér

A zselízi Palík család egyik fiatal tagját már korábban bemutattuk lapunk hasábjain, ő Palík Gábor, aki a Biocentrum peszeki pincéjének borásza. A mezőgazdaságban elismert szakember, Palík László és felesége, Palík Klára egy biovilágot hozott létre, és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy mindkét gyermekük, tehát fiuk mellett Dóra is a cégnél látja a jövőjét.
Czigler Mónika

2021. június 24. 10:20

biocentrum

Míg azonban Gábor a bor- és a párlatkészítés minden csínját-bínját tanulta ki, addig Dóra az értékesítésben vállal szerepet. Jelenlegi egyetemi tanulmányai mellett a főként biotermékeket tartalmazó e-shop kezelése, az értékesítés, marketing, és persze a papírmunka az, ami a fő feladata. És nagy részt vállal abban is, hogy a piaci igényekhez igazítsa a kínálatot. Mindezt persze nem tudná autentikusan végezni, ha a termelésben nem lenne jelen. „Alkalmazkodni kell a kereslethez, és nagyon hiszek abban, hogy bár nálunk a biotermékek értékesítése még nincs olyan szinten, mint a fejlettebb országokban, de mindenképpen elérkezik hozzánk is ez a trend. A biotermékeink szélesítése nálunk egy természetes folyamat, ebből a család minden tagja kiveszi a részét. Közösen döntünk mindenről, és a megvalósításból ki-ki a saját adottságai alapján veszi ki a hozzá legközelebb álló oroszlánrészt. Ha például a borok vagy párlatok készítéséről van szó, öcsém, Gábor viszi végig a gyártást. A szárított zöldség és gyümölcs, vagy a különféle lekvárok készítése, illetve az ízharmóniák megalkotása édesanyám fő feladata. Édesapám pedig szakmai tudásával, a mezőgazdasági termelés iránti elkötelezettségével, a szakmában kiharcolt nevével, kapcsolatrendszerével jelenti a családi vállalkozás biztos hátterét” – magyarázza a Biocentrum marketingfelelőse.

p1

A Palík család a volt köztársasági elnökkel, a volt elnök mellett jobbról Palík Dóra

Palík Dóra hozzátette, munkájában nagy kihívásnak tekinti, hogy a hagyományos módon készült, házias jellegű termékeket olyan módon tudják kínálni, és eljuttatni a vevőhöz, hogy az eleget tegyen a modern kor igényeinek is. Nem véletlen tehát, hogy például a szőlőből készült bioborászaton belül új trendek megvalósítását tűzték ki célul, amelynek a propagálást Dóra örömmel intézi. Különösen most, tavasszal, amikor nagy igény mutatkozik a gyümölcsös ízekre. Ilyen például a málna-, bodzavirág-, eper-, ananász-, mandarin-, szilva-, és feketeribizli-bor, hogy a paradicsomból készült borról már ne is beszéljünk, mert azt olyan gyorsan elkapkodták, hogy egyelőre hiánycikknek számít a borászatban.

A másik újdonság a gyapjú feldolgozása, amelyből Palík Klára készít remekműveket, és óriási iránta a kereslet. Mindeközben a lehetőségek szerint saját terméket dolgoznak fel, természetesen a déli gyümölcsökből készült bort leszámítva, mert ezek nálunk nem teremnek meg. Ezeket nagykereskedőktől vásárolják fel, de itt is fontos szempont az, hogy az áru hibátlan legyen. „Csakis jó minőségű alapanyagból lehet jó terméket előállítani. Keressük az új lehetőségeket, és szívesen kísérletezünk az újjal. A legfőbb szempont viszont a termékek kigondolásánál és előállításánál a hagyományok ápolása, és természetesen az, hogy egészséges, illetve a lehetőségek szerint biotermék kerüljön az asztalra” – szögezi le végezetül Palík Dóra. 

(czm)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
tuntike

Visszatérhet az ingyenes teszt

laboratórium

Az őssejtkezelés lehetőségei Szlovákiában

Kovács Imre

Elnémult forradalom

A csúcs: egy részleges arcátültetés

A csúcs: egy részleges arcátültetés

Digitális emlékezet – Nézőpontok

Digitális emlékezet – Nézőpontok

kfc

Nehéz komáromi győzelem az évadnyitón

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.