Agro

Eperkavalkád, virágözön

A Nyárasdi AGROCENTRUM-ban az áprilisi, májusi hónapban eperpalánták, rengeteg fajta egynyári virág, csodás virágzó évelők, különféle zöldségpalánták és természetesen konténeres bogyósgyümölcsök, finomabbnál finomabb csemegeszőlők várják a tisztelt vásárlókat. Mindez gazdag választékban, megbízható minőségben és szolid árakon.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. április 24. 08:17

Az eperpalántát már márciusban is sokan keresték nálunk. Túl korán. Az éjszakák még most, április derekán is hidegek, nem érdemes elsietni az ültetést.

eper

Eperből a megszokottól is bővebb a kínálatunk. Több érdekes új olasz fajtával bővítettük a fajtasort. Lofty és Quicky® - mindkettő szuperkorai fajta, úgy 5-7 nappal a korai Clery előtt érik. Megbízható, betegségeknek jól ellenálló eprek, ráadásul mindkettő szuper édes is. A korai fajták közül az idén is kapható a Clery, Honeoye, Elsanta. Mindhárom jól bevált, sokat bizonyított fajta. A félkoraiak közül kiemelném a Sonatát, Polkát és a Symphonyt. Mindhárom június elején érik, s betegségeknek jól ellenáll. A Cristina® és a Florence zárja a nagygyümölcsű epreink sorát. Mindkettő június végén érik, nagy, súlyos gyümölcseik vannak.

eper torony

Amennyiben több tíz eperpalántát szándékozik ültetni akkor nálunk nagyon jó helyen jár. Össze tudunk válogatni Önnek egy olyan fajtasort, hogy május közepétől június közepéig folyamatosan lesz a család asztalán az illatos földieper.

Ha úgy gondolja, hogy egészen az ősz végéig szeretne epret csemegézni a kertben, akkor figyelmébe ajánlom többször termő fajtáinkat. Ilyen pl. az Aromas, Diamant, Ostara. Kellemes ősz esetén akár október végéig teremnek, igaz megfelelő törődés, tápanyagutánpótlás mellett.

Csúcsfajtánk a Mara de Bois folyton termő csüngő eper. Balkonládákba, ámpolnákba, eperpiramisba ajánlom ültetni. Nagyon jól mutat a teraszokon is, ahogy szép nagy gyümölcsei csüngenek alá az edényből.

Természetesen az eperültetéshez fekete anyagot, kiváló „Marhajó” granulált szervestrágyát, de természetes alapú Bi-Stim tápot, eperpiramishoz edényt, vályúkat is beszerezhet nálunk.

muskátli

Kertészetünkben sokfajta egynyári virágot – gyönyörű bokormuskátlit, futómuskátlit, angolmuskátlit, s egy sor más futó virágzó növényt talál.

Virágzó évelőkből rég volt olyan választékunk, mint idén tavasszal. Előnyük, hogy csak egyszer kell őket elültetni, fokozatosan bokrosodnak, s évente újra kivirágoznak.

gazania

A hónap vége felé, ahogy az idő kicsit felmelegszik, feltöltjük felújított palántás sátrunkat. Paprikából, paradicsomból gazdag lesz a kínálat, de nem hiányozhatnak a káposztafélék és a zeller sem. Később kapható lesz salátauborka, cukkini, hokkaido, betevős uborka, dinnyepalánta is.

Bogyós gyümölcsökből, csemegeszőlőből teljes a kínálatunk. Ezeket, mivel konténerben neveltük őket egész évben lehet ültetni.

szőlő

Hamarosan kapható lesz nálunk – kb. május elejétől vadonatúj csemegeszőlő sorozatunk, a PREMIUM Rezisztens szőlők egy csomó fajtája. Magas ellenálló képesség, óriási fürtök és extra nagy bogyók jellemzik őket. Az egyes fajták leírását weboldalunkon megtalálja, sőt már rendelhet is belőlük a neten!

Térjenek be hozzánk, ültessenek termékeinkből családjuk örömére!

AGROCENTRUM Topoľníky, Hviezdna 233/89, 031 55 82 664

www.agrocentrum.sk

Angyal József

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?