Agro

DuraMAXX – az „örökifjú” tárcsalap

A DuraMAXX nem más, mint a Rubin 10 rövidtárcsájának lapja. A Lemken új vívmánya, a Rubin 10 tavaly debütált a hazai piacon. A talajmegmunkáló gép sok pozitívuma mellett érdemes elidőzni a DuraMAXX névre keresztelt tárcsalapok mellett.
Czigler Mónika

2019. június 19. 17:32

A DuraMAXX azért is hívta fel magára a szakemberek figyelmét, mert rendkívül hosszú élettartamú, a szimmetrikus elrendezésnek köszönhetően pedig nem húz oldalra még akkor sem, ha változók a talajkörülmények. Így biztosítja minden esetben a precíz munkavégzést. A középső tárcsák enyhe eltolása megakadályozza az eltömődéseket. Ez az elrendezés teljes felületű, egyenletes talajművelést biztosít még a túl nedves talajokon is.

A tárcsák a talajhoz képest 20°-os dőlésszögben állnak. Menetirányban, a tárcsalapok dőlési szöge az első sorban 17°, míg a hátsó sorban 15°, hogy optimális legyen a keverő- és a porhanyító munka.

A tárcsalapok egyedi, de erősített kivitelű kovácsoltvas tartókarokon nyugszanak. A golyóscsapágyak teljesen gondozásmentesek, vagyis nem igényelnek zsírzást, vagy utólagos állítást.

Mivel a gazdák egyre nagyobb teljesítményű erőgépekkel vontatják a munkagépeket, így a tárcsán megerősítették a csuklópontokat, és nyújtották a tárcsasorokat. A DuraMAXX tárcsalap-család 645 milliméteres, és akár 14 cm mélységig is bedolgozható velük a szármaradvány.

(-er)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?