Agro

DeltaRow – az optimalizált tőtáv érdekében

A termelés hatékonyságának növelése érdekében a mezőgazdasági gépeket is úgy fejlesztik, hogy azok egyre többet tudjanak kevesebb befektetéssel. A növények tőtávjának optimalizálásával több fényhez, vízhez, tápanyaghoz és levegőhöz jutnak a növények. Ennek a kukoricánál van a legnagyobb jelentősége.
Czigler Mónika

2019. április 15. 13:00

delta row

A gyökerek így sokkal jobban átszövik a talajt, mint az egysoros rendszerben. Javul a gyomelnyomó képesség is, kezdeti stádiumban pedig gyorsabban fejlődésnek indul a növény.

Minderre csak olyan technika képes, amely a vetőmagot szemenként juttatja a földbe. Ezt nevezik DeltaRow eljárásnak, amelyen a Lemken Azurit vetőgép munkája alapszik.

A DeltaRow eljárás a növényeknek 70%-kal nagyobb teret biztosít, így a hozam is növekedik, akár 10%-kal több juthat a zsákba. A DeltaRow a háromszög alakban eltolt sorokon alapszik. A két részsor 12,5 cm távolsággal van eltolva egymástól. A két sor közé a vetőgép elhelyezi a trágyát, amely kiváló hozzáférést tesz lehetővé tápanyagforráshoz a gyökér számára.

Az egyes részsorok kikapcsolhatók, így akár 87,5 cm nyomszélesség is elérhető. Ennek köszönhetően a nagyobb szélességű gumiabroncsokkal is végezhetők a munkák, amelyek sokkal kíméletesebbek a talajhoz.

Czigler Mónika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az 1989-es rendszerváltás üzenete

Nyilvánosságra került a buszbaleset áldozatainak neve és életkora

Súlyos baleset az R1-esen: egy kamion és két autó ütközött, egy személy meghalt

A Puskás Aréna stadionavató meccse a pénteki sportműsor fénypontja

Anyagilag is segítik a buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit

KFC: felemás volt az őszi szezon Komáromban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!