Agro

Az innovatív Horsch Leeb 6 GS permetező

A Horsch Leeb 6 GS permetező a 24 méteres szélességű karokkal már a harmadik szezonban dolgozik a TOZOS Dolní Tošanovice spol. s.r.o. által megművelt földeken.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. szeptember 26. 11:10

hriadeľ

A társaság 1600 ha-on gazdálkodik, 600 hektáron termeszt gabonát, 250 ha-on repcét, 550-ha-on silókukoricát, a többin többéves takarmányt. Ezen termények mindenféle kezeléséhez csakis az említett permetezőt használják. Mostanáig mintegy 15 000 hektárnyi munkát tudhat maga mögött a gép.

A karokon 25 cm távolságban vannak elhelyezve a fúvókák 2-1 konfigurációban, és a BoomControl Pro rendszerrel vannak összekötve. A permetező a JD 7810 traktorhoz csatlakoztatva 15-tól 20 km/h sebességgel és 0,6-1 l/ha nafta fogyasztása mellett kiváló teljesítményre képes. A gépkezelő elégedett az egyszerű vezérléssel. Elmondása szerint nem is kell figyelnie a karok magasságának és elhelyezkedésének beállítására, hiszen azok automatikusan követik a terepet.

A növényvédelem során a maximális mértékű hatóanyagot kell kijuttatni a célterületre, az említett vállalatnál ezt úgy érik el, hogy a karokat nagyon alacsonyan vezetik, a fúvókákat pedig szintén úgy állítják be, hogy a leghatékonyabb legyen a cseppek spektruma. A fúvókák automatikus kapcsolását a Multiselect rendszer biztosítja, amely hozzájárul ahhoz is, hogy minél kevesebb permetszer vesszen kárba. Ez a rendszer automatikus kapcsolja be a fúvókákat a munkasebességtől és a kijuttatandó permetszer mennyiségétől függően.

horsch

A Leeb permetezők a GS sorozatból nerez tartályokkal vannak felszerelve, amelyeknek térfogata 6000, 7000 vagy akár 8000 liter is lehet. Ennek az anyagnak köszönhetően több tíz éven keresztül is minden felület, amely kapcsolatba kerül a permetlével, teljesen sima, korróziómentes, és nagyon könnyen tisztítható marad.

A szórókeret giroszkópos vezérléssel hidraulikusan működik. A permetező kerekei pontosan a traktor nyomában haladnak. A karok 18-42 méter szélességben kaphatók automata rész-kikapcsolásokkal. A karok megvilágítása a fúvókák alatt két LED reflektorral van biztosítva, amelyek tisztítása szintén automatikusan történik.

Bővebb info: www.hriadel.sk

Hriadeľ

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!