A Szövetség üdvözli a magyarországi oltás lehetőségét

Az oltás a megoldás, így mindent, ami az emberek oltási kedvét és a biztonságos oltóanyaghoz való gyors hozzáférést segíti elő, pozitívan értékelünk. Üdvözöljük ezért azt a lehetőséget is, hogy nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is jelentkezhetnek oltásra a szlovákiai magyarok.
Pártsajtó

2021. május 4. 16:44

szövetség illusztráció
- Somogyi Tibor felvétele

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke kiemelte, ahhoz, hogy a magyar felajánlással élni tudjunk és pozitív eredményeket hozzon különös figyelmet kell szentelni az országok közti adminisztrációs együttműködésre: "Bízunk benne, hogy ennek a nagylelkű felajánlásnak is köszönhetően nőni fog az oltási kedv a felvidéki magyarok között. Komoly hangsúlyt kell fektetni a védettségi igazolások kiállítására és azok kölcsönös elismerésére, hogy a magyarországi oltást előnyben helyezők is ugyanolyan jogi helyzetben legyenek, mint a szlovákiai oltakozók." 

Ennek elérése céljából kezdeményezzük, hogy minél hamarabb egységesítsék EU-s szinten az oltásról szóló igazolásokat, hogy semmiféle hátrány ne érhesse Szlovákiában azokat, akik Magyarországon oltatták be magukat. 

Forró Krisztián, az MKP elnöke az oltási hajlandóság növelését látja a legsürgetőbb lépésnek, s egyben üdvözli a Magyar Kormány döntését:Örülünk annak, hogy Magyarország ismét segítő jobbot nyújtott és szolidaritást vállalt a környező országokkal. Egyúttal felszólítjuk Szlovákia kormányát, hogy tegyen meg mindent az oltási hajlandóság növelése érdekében.”

Sólymos László, a Most-Híd elnöke kiemelte, a koronavírus elleni védekezés és a védőoltásról való tájékoztatásban a szlovák kormány intézkedései nem megfelelőek:

"A cél a nyájimmunitás elérése Szlovákiában. Az országnak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a lakosság tájékoztatására. Ebben Szlovákia kormánya teljes csődöt mondott. Ha a Magyarországról érkező felajánlás nem érinti hátrányosan Magyarország polgárait, akkor természetesen üdvözlöm azt, hogy külföldön is igényelhetik a vakcinát Szlovákia állampolgárai. Jelenleg viszont nem az oltóanyag, hanem az oltási kedv hiánya a legnagyobb probléma Szlovákiában." 

Mindazoknak, akik kihasználnák a magyarországi oltást, azt tanácsoljuk, regisztráljanak a szlovákiai rendszerbe is, ha hozzávetőlegesen egy időben kapnak időpontot, akkor pedig inkább a hazai oltást preferálják a későbbi esetleges komplikációk elkerülése végett. 


 

2021. 05. 04.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: mindössze egy új fertőzöttet találtak vasárnap

v

Mától csak egy járásban van érvényben másodfokú figyelmeztetés, 17 járás zöld besorolású

párkány

Levendulás, hűsítő nyárnyitó Párkányban

Vasárnap

Téma a VASÁRNAPBAN: Nyári tábor teszttel, óvatossággal

fff

Mindenféle huncut koboldozások

Kisebbségi Kulturális Alap

KKA: Németh Ilona reagált Gyimesi vádjaira

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.