Szociális kesupara

tőzsde

Halványlila gőzt leheltek a keményítőgyár kéményei, amikor Bandika és Ervin elindultak meglátogatni Debrecenben a bácsit. 

A bácsi nem kevesebbet állított magáról, mint hogy szerepelt az összes Bud Spencer és Terence Hill nevével fémjelzett filmben. De ez persze csak akkor derült ki, miután a bácsi közzétette az egészségügy megreformálását célzó salátatörvény-tervezetét. A nyolcszáz normaoldalt felülről nyaldosó normaszöveg persze nem vezetett annyi újságírót a bácsihoz, mint az az állítás, hogy ő, vagyis Pehely Árpád, statisztaként végigjárta a világot Carlo Pedersolival és Mario Girottival Pongo Pongo szigetétől egészen Miami Beachig. Egyébként ő sem cáfolta az orvosok megállapítását, hogy kezelésre szorul. Így van ezzel a legtöbb ember, aki vitte valamire, hagyta helyben a diagnózist. Bandikának és Ervinnek pedig nem mondott mást azon kívül, mint amit Brian az őt messiásként tisztelő csapatnak a Brian élete című filmben. El is indult hát visszafelé Bandika (Ervin még megállt újságot venni), és amíg ebéd közben átvették a hasábokra pakolt történéseket, megállapították, hogy nincsen már bolygónkon a dolgoknak tétje. Át is tértek bizonyos Európai Unión kívül termelt termények világpiaci árának megvitatására. Kesudió, paradió, pisztácia. Miért nem lehet ezeket normális áron kapni? Ez elszomorító, felháborító, valamint tűrhetetlen. Arról nem is szólva, hogy nem történik semmi azon kívül, hogy egyre több az influenzás (februárban ez ugyebár különösen furcsa), Köves Slomó, a bépesti trendrabbi pedig rákerült egy ormánypárti kampányszórólapra.
 

Aztán mégis történt valami egészen megrendítően szívbemarkoló (már, ha igaz): hogy Mark Zuckerberg, a Facebook teremtője és tulajdonosa 3,6 milliárd dollárral lett szegényebb. Mi történt, betörés? – roskadt a kávéházi székre Ervin. Nem, tőzsde – felelte Bandika. Tőzsde? Ellopták a BUX-indexét, vagy hogyan? – folytatta az értetlenkedést Ervin, hozzátéve, hogy elővigyázatosabbnak gondolta a Facebook atyját annál, mint hogy a tőzsdén tartsa a pénzét a bank helyett. Bandika próbálta magyarázni, hogy a tőzsdei veszteségek nem minden esetben tapinthatóak a fizikai létezés szintjén is, de Ervin lendületből letargiába zuhant. Ha beomlik a kedvenc közösségi portálja, mit fog görgetni? Nem lesz lájkolni, sem megosztani valója, sem virtuális ismerősei, akikkel hadakozhat, érveket és emotikonokat vágva fejükhöz, pontosabban profilképükhöz. Bandika továbbment: azt is elmondta, hogy a Facebook részvényei már egy ideje esnek, hiszen Zuckerberg néhány hete bejelentette, hogy megreformálja szüleményét. Nem lesz lájk, kevesebb lesz a reklám, és többször jönnek elő a családi fotók. Hát akkor elég lesz kinyitnom a vitrinfiókot, abban is az van – sóhajtott Ervin, majd hozzátette, reméli, ha Soros György megnyeri a választást, elintézi, hogy olcsóbb legyen a kesu és a para.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?