Vélemény

Sok múlik az átmérőn

Bonyolult és megterhelő, pontosabban érzelmileg nehéz időszakon haladt keresztül Bandika és Ervin, miközben beállt az ősz. Pontosabban nem is beállt, hanem ránőtt, rákocsonyásodott a mérsékelt égövre.
Veres István

2019. szeptember 20. 10:32

foci
(Fotó: YouTube)

Az itt élők dermedve konstatálták, hogy a nap egyre halványabb sugárnyalábokat küld a térség felé, ráadásul ez a csökkenő tendencia márciusig csak fokozódni fog. Mármint, hogy nem a sugárnyalábok gyengébbek, hanem megszűri őket a fellegek rétege. 
Bandika és Ervin most is, mint mindig, aszerint a krédó szerint szervezték a napi rutinjukat, hogy ott segítsenek, ahol csak tudnak. Megneszelték például, hogy a térségben egyre többen járnak futballmérkőzésekre, ami így önmagában nem is baj, viszont azt is megneszelték, hogy a meccsre járók számának növekedésével egyenes arányban növekszik azoknak a száma is, akik a meccsekre újabban elmenni semmiképp nem szeretnének. Ervin szerint helyesebb, ha azt mondjuk: a meccsre járók számának növekedésével egyidejűleg a meccsre járók aránya fordított arányban csökken. Mindketten egyetértettek azonban abban, hogy bizonyos köröket a focilátogatás azért taszít, mert nem szeretnének közeli tanúivá válni az otthon elnyomott érzéseiket magukból a lelátókon kibuggyantó polgártársaik verbális és fizikai …buggyantásainak.

Bandika szerint a meccsre pusztán a foci szépsége miatt kívánkozó ember számára olyan ez az újabbani meccsre járás, mint a választási részvétel: bajunk van ezzel is, meg amazzal is, arról nem is beszélve, hogy néhány dolgot felháborítónak és elfogadhatatlannak tartunk… de azért csak nem mondunk le a részvételről, hiszen minek kaptuk a részvétel jogát, ha önként lemondunk róla (és hát az emlékezetes mozzanatokról sem szeretnénk lemaradni – ha pusztán csak legyenmitazunokáknakmesélni – alapon is).

Ervin szerint felesleges ennyire túlbonyolítani a kérdést, hiszen a foci körüli világszenzáció, világhajsza, világmilliárdok és világőrület egyetlen apró módosítással kiküszöbölhető volna. Be kell vezetni, hogy a focilabda legyen sokkal nagyobb, mondjuk méteres átmérőjű. Megváltozna a nézők hozzáállása, az biztos. Látványosabb lenne a játék mindenképp, arról nem is beszélve, hogy a lelátók távoli szegleteiben ülők jobban látnák a felejthetetlen momentumokat, meg azok is, akik látáskárosultak vagy gyenge a szemük, vagy épp nem találják a szemüvegüket, vagy messziről nézik a tévét. Teljesen megváltozna az egész. Persze az elején nyilván mindenki a haját tépné, hogy megölték a focit, a mi focinkat, sokrétűen triviális identitásunk egyik fontos halászbástyáját… de tudjuk, hogy minden változásra így reagál először az emberek többsége. Utána pedig úgy megszokják, hogy már nem is fog kelleni nekik a régi.

Kis labda, kis foci, nagy labda, nagy foci – hagyta helyben a hipotézist Bandika, majd rumot nyelt.
A szerző a Vasárnap munkatársa 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
iskola

Kissé nőtt a magyar elsősök száma

Igor Matovič
Frissítve

Szerdától már 48 órára lehet külföldre utazni

Szív- és érrendszeri betegségek

Szív- és érrendszeri betegségek: még mindig listavezetők

film

Újra tart élő vetítéseket a Lumiére mozi

Slezákné

Kulisszák mögött: Így néz ki az Új Szó és a Vasárnap szerkesztősége a járvány idején (VIDEÓ!)

Végh Attila

Exkluzív interjú Végh Attilával a holnapi Új Szóban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.