Se keresztény, se demokrata, se néppárt

<p>A nevének mára körülbelül annyi köze van a valósághoz, mint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (népnyúzó diktatúra) vagy a nagy októberi szocialista forradalomnak (novemberi kommunista puccs).&nbsp;</p>

„A rózsafüzér a legerősebb fegyver a Gonosz ellen, képes a történelem megváltoztatására. És ezt Soros György is meg fogja tapasztalni!” – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a magyar parlamentben. A KDNP-s politikus a fatimai harmadik titoktól (a sátán végső támadása az egyház ellen a családok elleni támadás lesz) villámgyorsan eljutott a sátáni Soros-tervig, „amikor Soros és elvtársai fel akarják számolni a nemzetek önállóságát és értékeit, felhígítva a keresztény szellemiségű Európát idegen migránsok tízmillióinak kényszeres betelepítésével”. Szóval ezek szerint a Soros-terv a sátáni terv része, és ez ellen rózsafüzérrel, meg nemzeti konzultációval kell küzdeni. Az egésszel csak az a baj, hogy az ún. Soros-terv a gyakorlatban nem létezik, csak a fideszes fejekben. Akárcsak a KDNP. 

Azt, hogy nincs Soros-terv (ami alapján az Európai Bizottság dolgozna) nem más, mint Navracsics Tibor, a Fidesz politikusa és uniós biztos nyilatkozta. Ezzel nyilván elvágta a további karrierjét a pártban, mint minden normális (volt) fideszes és Fidesz-közeli, aki időközben eltávolodott a párttól és szembe mert menni annak egyre őrültebb állításaival. Például azokkal, amelyek a legújabb nemzeti konzultációban szerepelnek a nem létező Soros-tervről. 

Az sem érdemel hosszabb eszmefuttatást, hogy nem létezik KDNP (Kereszténydemokrata Néppárt), csak a Fideszes fejekben. A néppárt jelző széles társadalmi támogatottságot feltételez, de a KDNP támogatottsága mérhetetlen, ha másképp lenne, simán indulhatna saját listával a választásokon. Ezt persze nem teszi, mert egyből vége lenne. Így a KDNP mint önálló entitás, csak Fideszes fejekben él, konkrétan Orbán Viktor fejében. Ha akarná, holnap megszüntethetné (formálisan is, a gyakorlatban ezt már rég megtette). Azt, hogy a „néppárt” mennyire demokrata, jól jelzi, hogy szó nélkül asszisztál a Fidesz összes demokráciát leépítő és korlátozó intézkedéséhez. A „keresztény” jelző számos nyugat-európai párt nevében szerepel, ezek nem ritkán elég távolra kerültek a keresztény tanítástól, de annyira azért nem, hogy hazug rágalomhadjáratot folytassanak és uszítsanak a migránsok, az Európai Unió és Soros György ellen. Ha ismereteim nem csalnak, a keresztény tanítás alapja a felebaráti szeretet és nem a gyűlöletkeltés. Persze ne legyünk naivak, Soros György kiváló bűnbak és céltábla (olyan, aki nem lő vissza), mert magyar származású, de amerikai, „bankár” és főleg zsidó. Ha nem lenne, ki kellene találni, mint a róla terjesztett összeesküvés-elméleteket. Támadásával úgy lehet a hallgatósággal összekacsintva zsidózni, hogy azt nem nyíltan teszik, viszont a hallgatóság pontosan érti az üzenetet. Ezzel kapcsolatban csak egy szakállas (1883-as) Kossuth-idézet: „Én ember és ember között faj-, nyelv-, vallás-, felekezet miatt soha sem tettem s nem is fogok tenni különbséget; az antiszemita agitációt mint a XIX-ik század embere szégyellem; mint magyar restellem, mint hazafi kárhoztatom; – kárhoztatom már csak azért is, mert a fennforgó szociális és közgazdászati bajokra nézve a szimptomákat okoknak tünteti fel, s mintha a hazánk jólétét akadályozó idegen érdekek szolgálatába állott volna a valódi okok felismerésétől, s az orvoslat kutatásától és sürgetésétől a figyelmet elterelni.” 

Na ugye, nincs új a nap alatt, a liberális Kossuthtal ellentétben a mai illiberális magyar elit a 21. század embereként szégyen nélkül, hazafiként tetszelegve agitál és uszít, hogy a „fennforgó szociális és közgazdászati bajokról” elterelje a figyelmet. Még csak egy kérdés a végére: ha kisebbségi magyarként mi is beállunk együtt gyűlölködni és uszítani, akkor mivel vagyunk különbek a vérgőzös szlovák vagy román nacionalistáktól, akik csak azért utálnak minket, mert magyarok vagyunk? 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?