Vélemény

Jön a harmadik hullám

Szénaboglyák szuszogtak a szeptemberi szélben, amikor Bandika és Ervin rádöbbentek, hogy ez már az október.
Veres István

2020. október 8. 08:30

Kotrha
(Kotrha)

Be is ültek a Tartózkodó tarisznyarákhoz címzett hegyvidéki pohárszékbe, és rumos teát rendeltek. Megkérdezték egymástól, ki hogy viseli a veszélyhelyzetet, meg hogy hány hétre elégséges élelmiszert sikerült felhalmozni a második hullám idejére. Tészta mondjuk most van a boltokban, állapította meg a ködlepte hegygerinc felé tekintve Bandika. Ervin legyintett, és arról beszélt, hogy van tészta a polcokon, igen, vagyis a népélelmezésben érintett objektumok és szubjektumok rugalmasan reagáltak, a tavaszi nagy tésztahiányból okulván. Vagyis az emberek most valahogy nem kezdtek el élelmiszer-hegyeket építeni a megbetegedések napi számának növekedésének hatására. Vajon miért? – kérdezte Bandika. Megszerezték a szükséges immunitást? Vagy a szükséges élelmiszer-tartalékokat? Ervin orra alá tartotta a gőzölgő teát és kifejtette: a tésztafogyasztás nem lehet a társadalom rezdüléseinek lakmuszpapírja. Nem a betegséggel, hanem a baljós hírekkel szemben szereztek immunitást az emberek. Ezért nem fogy a tészta, holott a napi megbetegedések számához képest a tavaszi számok eltörpülnek, bizony. Na de hát mi ez, ha nem felelőtlenség? – fortyant fel Bandika. Ervin megkérte, hogy üljön vissza, majd elmagyarázta, hogy a felelőtlenség olyan, mint a törvényszegés. Törvényt nem az szeg, aki törvényt szeg, hanem az, akire rábizonyítják. Tekintsen csak túl azokon a bérceken. Na mi van ott, micsoda? Az ott már Románia. És tudja, hogyan fogják ellenőrizni a román hatóságok az utcai maszkviselés betartását? Civil ruhás rendőrökkel. Mert hogy sokan az országban leveszik a maszkot, ha továbbmegy a rendőr. Erre jönnek most a civil maszkellenőrök. Mi ez, Covid-securitate? – törölte meg izzadt homlokát Bandika. Olyasmi. Persze nem kell megvárni, amíg jön a civil rendőr, a hatóságok telefonon is várják a feljelentéseket, vagy a maszkviselési kötelezettséget ignoráló polgártársakról készült terhelő fotókat és videókat – fejtette ki Ervin. Hát igen, vannak még országok, ahol a választott vezetők tesznek róla, hogy a polgárok figyeljenek oda egymásra – hümmögött Bandika. Bizony, a huszonegyedik században az őszinte odafigyeléssel megáldott polgártárs kihalófélben levő állat. Ervin a fogyó Holdba tekintett, és annyit mondott: szerinte szép dolog a hagyományőrzés, de mindent azért nem kell visszahozni a múltból. Vajon mi lenne, ha nálunk is bevezetnék a civil ruhás maszkellenőrző rendőröket, és a feljelentési vonalat? Bandika vállat vont. Talán a száraz tészta is jobban fogyna. De szerinte az is érdekes, hogy míg az első hullám idején az egyik fő téma az volt, hogy mi lesz a második hullám idején, most, a második hullám idején senki nem beszél a harmadik hullámról. Hát igen – nyúlt a viharkabátjáért Ervin. A harmadik hullám helyében én is mellőzve érezném magam. Holott a logika azt diktálja, hogy ahol két hullám elfér, ott akad hely a harmadiknak is. Nem? – kérdezte Ervin. De – felelte Bandika.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
útlevél k

Továbbra is hatályban marad az állampolgársági ellentörvény

Igor Matovič
Frissítve

Matovič továbbra sem árulja el, miben állapodtak meg a szakértőkkel

Németh Krisztián

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? – Németh Krisztián válaszol

cukor

Kevesebb hazai cukor, felfelé araszoló árak

kajak

Nagy fába vágta a fejszéjét a somorjai kajakvilágbajnok

Komárom

Stagnál a járványhelyzet a Komáromi járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.