Vélemény

Hinni akármiben?

Tizenéves koromban apámmal gyakran keveredtem vitába az élet dolgaival kapcsolatban, ugyanis ő azt gondolta, tapasztalt felnőttként fontos tanácsokat tud nekem adni, és jobban ismeri az embereket meg az életet, mint én.
Bolemant Lilla

2020. február 3. 11:30

brody
YouTube

Mostanában gyakran eszembe jut, Bródy János dalával együtt: „Talán még túl fiatal vagy, talán még nem tudod, nem nőnek a fák sem az égig, s elszállnak az angyalok. Talán még több benned az érzés, mint az értelem, és hinni akarsz akármiben.” Ezzel persze nem a fiatalokat akarom bántani, mert annak idején én is a végtelenségig védtem a saját igazamat, és némely dologban a mai napig nem engedtem, például abban, hogy bízzam az emberekben, és a saját utamat járhassam. Mindez hozzátartozik a „kötelező” ifjúkori lázadáshoz, mert hisz mi is lenne a világból, ha a fiatalok mindig meghallgatnák az idősebb generációk tanácsait, és aszerint cselekednének. Megállna az élet és a fejlődés! 

Később persze megtanultam, hogy nem mindig kifizetődő a bizalom és az őszinteség (ami a másik „vesszőparipám” a mai napig), mégsem érdemes másként élni. Nem bírom a képmutatást, a hazugságot és az álszentséget. Hiába szálltak el felettem az évek, még mindig nem tudom elviselni, ha valaki hülyének néz, azt gondolja, hogy nem emlékszem, mit tett az előző néhány évben, vagy az előző választási időszakokban, 

vagy azt mondja, ő teljesen új tervekkel és fiatal, új emberekkel és új formációban lép a politikába,

miközben az odafigyelő ember számára évek óta teljesen világos, hogy a régiek politikáját folytatja, az ő pénzükön, az előző generáció folytatója, és nem számít az őszinteség, mert a nyilatkozatait a pillanatnyi helyzet szerint váltogatja, vagy olyan „ügyesen” tud „magyarázni”, hogy sokan el is hiszik talán, hogy tartalma is van a mondanivalójának.

Akkor szomorodom el a legjobban, amikor okos, művelt emberek is elhiszik a porhintést, és bíznak abban, hogy ha az újnak kinevezett titánok hatalomra kerülnek, egyszerre minden jobb lesz, 

mindenkinek több lesz a fizetése, jobb lesz a munkahelye, a gyerekek egy csapásra „megjavulnak” az iskolában, hirtelen megtanulnak szlovákul, lesz pénz a falusi utak javítására, kerek lesz a szögletes. 

Nem adom fel a reményt, bízom a fiatalokban, akik szabadon akarnak élni, de betartják az emberi játékszabályokat, nem más emberek jogait megtaposva, hanem azokkal együttműködve, nem támadva, hanem megértően, nem kicsinyes érdekektől vezérelve, hanem hittel, és nem aszerint, hogy mit diktálnak nekik saját és más anyagi és politikai érdekei, hanem aszerint, hogy mi az, amivel segítségére lehetnek a társadalomnak. Hiszen ők és a gyerekeik is itt fognak élni még sokáig, és nem mindegy, hogy milyen környezetben, milyen közhangulatban! Bízom benne, hogy a fiatal választók különbséget tudnak majd tenni az igaz és a hamis között. Talán nem veszi zokon a magyar bárd, ha a fenti dalból vett szavaival fejezem be: „Mindig van, ki újra kezdi a rég lejárt mesét, hogy akarattal mindent elérhetünk. De a jó szándékkal kövezett út is a pokolhoz vezet, ha a szeretet és a béke nincs velünk!”

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Vágsellye

Bárki angyallá válhat az adventi időszakban

Zuzana Čaputová

Čaputová: A magyar és a lengyel álláspont sértheti Szlovákia érdekeit

Deáki

A túlélésért küzd a családi panzió

Boris Kollár

Pénteken hazaengedik a kórházból Boris Kollárt

színház

Nehéz feladat a műsor összeállítása

köhögés

Nem betegség, hanem tünet a köhögés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.