Élet kacsák nélkül

Pixabay

Éppen billegette a barázdát a barázdabillegető, amikor Bandika és Ervin megtudta, hogy Klaus Johannis román államelnök NATO-főtitkár szeretne lenni.

Szerintem kacsa – felelt indulatosan Bandika, és arról kezdett beszélni, hogy egy második ciklusának derekát taposó államfő aligha szeretne hivatali ideje leteltével, vagy még azelőtt egy olyan posztot vállalni, amely még kevesebb szabadidőt biztosít neki. Tessék csak belegondolni – mutatott a két hete ismét felduzzasztott halastó felé –, állandóan azt lesik, hogy mit csinál vagy mit nem csinál, minek neki még egy további púp a hátára. Főleg a jelenlegi, fokozódó nemzetközi helyzetben. Ervin egy fatönkön ült, és éppen a sneciző készséget próbálta felébreszteni téli álmából. Főzött árpát hozott csalinak, meg sajtdarabkákat. Nincs jobb, mint egy jó szárazra kisütött tavaszi jászkeszeg – hümmögte, és kimondottan jólesett neki, hogy végre ott lehet, ahol a part szakad. Bandika arról kezdett elmélkedni, hogy hová tűntek a világsajtóból a kacsák. Régen, ha nagy ritkán felbukkant valami, amiről kiderült, hogy nem igaz, egyből lekacsázták. Aztán jöttek a hoaxok, utánuk pedig az, ami most van. Ervin fel sem nézett. Múltkor a ludak, most meg a kacsák, meg a billegető, nem értem, mit akar ennyi madárral, meg különben is, horgászni jöttünk ki, ha nem tévedek.

Bandika nem hagyta magát, és inkább elmesélte, hogy a minap nagyon megnyugodott, ugyanis jósnőnél járt, hogy megtudja, tényleg elzárják-e az oroszok a gázcsapot. Azt mondta a különben egészen szimpatikus hölgyemény, hogy a földgázra úgy kell tekinteni, mint az anyatejre, amely a mindannyiunknak életet adó és biztosító földanyától kapunk. Akkor mi lehet a kőolaj? – dobta be a csalit óvatosan Ervin, mire Bandika vállat vont, és exkuzálta magát, hogy azt el is felejtette megkérdezni. És mit mondott még a különben egész szimpatikus hölgyemény? – érdeklődött tovább Ervin, az úszóját ugyanis egyelőre csupán a szél mozgatta. Bandika a kacsák nélkül maradt tájba tekintett, és csak hosszú percek múlva válaszolt. Valami olyasmit, hogy igazából minden igyekezet felesleges, beleértve a jóslást is. Mert hogy hiába tudják az emberek, hogy mit kellene csinálni, mégsem azt csinálják. Ráadásul ez mindig így volt, és így is lesz. Ervin közben rántott egyet a horgászboton, és némi helyezkedés után a szákba húzott egy dévért. Hogy mit mondott a jósnő? Nem értettem. Semmi fontosat, csak hogy idén mindenki ügyeljen a szájhigiéniára, mert a fogkefék világpiaci ára is megugrik – figyelte tovább a túlpartot Bandika. Nem is baj – törölte meg a kezeit egy rongyban Ervin. Úgy sincs már a fogkefének becsülete az emberek közt, holott milyen fontos egy szerszám. Legalább innentől majd komolyabban vesszük és értékeljük, hogy nekünk ilyet is adott a földanya. Nem? De, de, pontosan ezt gondolom én is – bólintott Bandika, és eldöntötte, hogy következő életében dévérkeszeg szeretne lenni.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?