Vélemény

A listavezető látogatása

Szent Kolumbán napján hozták a hírt, hogy a listavezető hamarosan a faluba látogat.
Veres István

2019. december 2. 18:21

sinauto
(Pixabay)

Bandika és Ervin a Vontatott vonatfüttyhöz címzett kormos és penészes kocsmában ült, melyet a vasútállomás épületének oldalában alakítottak ki, még azokban az időkben, amikor mindenből csak egyfélét lehetett kapni, és abból sem jutott mindenkinek. A két munkanélküli jó barát zsíros pufajkájába süppedten ült a sarokasztalnál, a fényesre lakkozott csukafej alatt, előttük decis poharakban karácsonyfa-pálinka csillogott. 

A listavezető fekete sínautóját éppen ide várják, a vasútállomás elé, ahonnan majd még aznap továbbgurul, vagy vissza. Hogy mikor jön pontosan, azt nem tudni, valamikor a következő hetekben vagy hónapokban, de mindenképp a 29-én esedékes négykarikás beszavazós játékokig, ugyanis ilyen karikázásokat errefelé csak szökőévente tartanak.

A kocsma töltelékének erről a csoportvezető beszélt, ő tolmácsolta a polgármester gondolatait a lakosságnak. Főleg az utóbbi években, miután a település hangszóróit modernebbre cserélték, és már nem hirdettek annyit. Állítólag azért, hogy a modern hangszórók elhasználódásának folyamatát lassítsák. Mások szerint azért, mert a polgármester szerint elég azokat értesíteni a történésekről, akiket érint. Mindenkinek épp elég sok a dolga meg baja, épp elég információval találkozik az interneten, nem kell még feleslegesen növelni a zavart. Ezért a hangszóróban leginkább már csak köszöntőket lehetett hallani: ennyedik és amannyadik évfordulója alkalmából jó egészséget kíván az egész családnak Laci, Feri, János, feleségeik Éva, Anni és Marika, valamint Teri mama a gyerekekkel, továbbá Gáborék Kassáról.

A legnagyobb homály a listavezető személyét fedte, hiszen listavezetőkből is túlkínálat keletkezett az utóbbi időszakban. Közülük többen is megígérték: meglátogatják a települést, hogy szemkontaktust létesíthessenek a lakosokkal, így segítve őket abban, kit is érdemes kiri-karikázniuk a beszavazós játékokon.

A csoportvezető hosszan magyarázta, hogy miért fontos mindez: a honfoglaló magyarság sem egy csoportban érkezett annó a medencénkbe, és nekik is két vezetőjük volt: a gyula, a politikai vezető, meg a kende, a szellemi vezető. Bandika véreres szemgolyókkal kérte a csoportvezetőt, magyarázza el neki, mi az, hogy kende, mire a csoportvezető elmondta, olyasmi, mint manapság az érsek. Ervinnel 

megígérték, hogy lelkes és dolgos munkanélküliként szabadidejükben segítenek kifényesíteni a faluba vezető bekötőutat, meg a rozsdás sínpárt, hogy a listavezetők méltó módon gördülhessenek a település belterületére.

Mintha mindezt már láttam volna filmen. Vagy csak placebó-érzésem van? – fogta repedt begyű ujjai közé a poharát Bandika. Ervin azonban felvilágosította, hogy a déjà vu és a placebo ugyan egy tőről fakad, mégsem ugyanaz. Hogy miért? Annak elmagyarázásához vissza kellene menni az időben. Akkor ezek is valami olyanok lehetnek, mint a gyula meg az érsek – bólintott Bandika. Bólintott Ervin is, megitták a poharaikban csillogó pálinkát, és abban a hitben süppedtek vissza pufajkáikba, hogy majd jön a karácsony, és mindent megold.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Kassa

Fazekaznak, korongoznak a kamionsofőrök

Henrich Sz.

Feladta magát a rendőrségen az egyik legkeresettebb szlovák bűnöző

kep

Megegyeztek Sólymos utódjáról

Michael Kocáb

A szlovák-magyar kapcsolatokat erősítő személyiségeket díjazták

koronavírus

Hongkongban egészségügyi vészhelyzetet hirdettek a koronavírus miatt

Bajmóci Állatkert

Madárinfluenza a Bajmóci Állatkertben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.