Utazz

Videó! 14 félelmetes hullámvasút a legújabb vidámparkban

Hatalmas kiterjedésű, több mint 2000 attrakciót kínáló vidámpark nyílt Ankarában. Az Ankapark Wonderland Eurasia nevű létesítmény a várakozások szerint évi 50 millió líra bevételt fog hozni.
MTI

2019. március 22. 12:34

- Shutterstock-felvétel

A 1,3 millió négyzetméteren elterülő vidámpark építését hat évvel ezelőtt kezdték meg és tavaly fejezték be, de biztonsági problémák miatt mindeddig nem nyitották meg. A vidámpark befejezése után ugyanis Ankara polgármestere, Melih Gökcek felült a park egyik hullámvasútjára, de gyalog kellett lejönnie onnan, mert a kocsi elakadt. Az esetről felvételek is készültek, amelyek felkerültek a világhálóra. Az Ankapark 1,4 milliárd lírába (jelenlegi árfolyamon 225 milió euróba) került.
    

Cem Uzan, a park vezérigazgatója közölte: a szórakoztató eszközök "a legjobb gyártóktól" származnak, és gyakori ellenőrzésnek fogják őket alávetni. Az Ankapark 2117 attrakciót foglal magába, köztük 14 hullámvasutat. A várakozások szerint évente 5 millió látogatót fog fogadni.
    

Kritikusok szerint a park megnyitásának a halogatása miatt több szórakoztató eszköz már nem biztonságos, élettartamuk lecsökkent. A török mérnökök és építészek szakszervezete közölte: a vidámparkról készült fényképeken rozsdásodást fedeztek fel a hullámvasutakon és egyéb problémákat más attrakciók alapjain.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Helyi iszlamisták követték el a Srí Lanka-i támadásokat

A hímestől a Fabergé-tojásig

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Czucz Enikő: Kivárásos vereség

Mbappé nem akar a Real Madridba igazolni

Washington megvonja a mentességet az iráni kőolajat importáló országoktól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?