Utazz

Termálvizet találtak a budapesti V. kerületben

A belvárosi Vadász utcai sportközpont építése során termálvizet találtak, amely származó termálvíz nemcsak fürdőzési, hanem fűtési, vízmelegítési célra is alkalmas.
MTI

2018. szeptember 18. 02:05

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester szeptember 17-i budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy közepes-magas oldott ásványianyag-tartalmú, hidrogén-karbonátos termálvizet találtak, amelynek becsült vízhozama 400-500 liter percenként, és a szakemberek szerint nagyon jó minőségű. A kitermelhető víz 57-58 Celsius-fokos és valószínűsíthető, hogy a gyógyvízzé minősítéshez szükséges eljárás is lefolytatható lesz. A belvárosi önkormányzat alig egy éve jelentette be, hogy a Vadász utca 30. szám alatt egy multifunkcionális sportközpontot kíván létrehozni, amelyben úszómedence, tanmedence, wellness központ szaunákkal, termálvizes medence, tornaterem, fitneszközpont, valamint egy "óriási" mászófal kap helyet, az építési munkálatok már zajlanak.
 
 
Szentgyörgyvölgyi Péter kitért arra is, az épület tervezésénél törekedtek arra, hogy egy "zöld házat" hozzanak létre, a termálvízmég inkább hozzájárul az energiatakarékossághoz. A közreadott sajtóanyag szerint a létesítmény az elkészülte után a szabadidősportot és nem a versenysportot szolgálja majd, a célközönségbe minden sportolni vágyó beletartozik, az óvodástól a nyugdíjas korú látogatóig.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?