Utazz

Szállodává alakíthatják New York egyik szimbólumát

Szállodává alakíthatják New York ikonikus épületét, a Chrysler Buildinget. Tulajdonost váltott, azonban a legutóbbi vételárnak csupán az ötödéért kelt el az amerikai metropolisz ikonikus épülete. A skift értesülései szerint a korosodó irodaházat szállodává alakíthatják.
Turizmus

2019. március 14. 00:44

- Fotó: pixabay

A 77 emeletes felhőkarcoló a múlt héten csupán 151 millió dollárért került új tulajdonosához, az Aby Rosen által felügyelt RFR Holding LLC-hez, illetve az osztrák Signa Holding GmbH nevű ingatlanfejlesztőhöz.

A lap bennfentes információkra hivatkozva megjegyzi, hogy 2008-ban, amikor legutóbb tulajdonost váltott az épület, akkor az Abu Dhabi Investment Council 800 millió dollárt fizetett annak 90%-os részesedéséért.

Rosen a lapnak elismerte, hogy felmerült a lehetőség, hogy szállodává alakítsa az épületet.

Az art deco stílus jegyeit viselő Chrysler Building építése 1930-ban fejeződött be. Szakértők szerint bármilyen funkciót szánnak is neki az új tulajdonosok, több millió dollárt kell az épület felújítására költeni. Ennek összege 150 és 250 millió dollár között lehet.

A szállodává alakítás során probléma lehet, hogy a lobby műemlék jellegű. Irodaházként sem működhet ugyanakkor felújítás nélkül tovább az épület, mivel jelenleg évi 20 millió dolláros veszteséget termel az üzemeltetés. A felkapottabb környékeken elkért áraknak kevesebb mint feléért lehet csak kiadni az itteni irodákat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Még tárgyalnak az alkotmánybíró-jelöltekről

Marco Rossi edzői pályafutása legfontosabb meccsére készül

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Diákok adóbevallása

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?