Utazz

Megemlte a Wizz Air és a Ryanair a csomagfeladás és priority árát

Megemelte a Wizz Air és a Ryanair az elsőbbségi beszállás és a csomagfeladás árát, mostantól az utazási szezontól is függ, hogy mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért. Az árváltoztatást mindkét esetben a lengyel Fly4free szúrta ki - írja az Airportal.hu légügyi portál.
Airportal.hu

2019. január 18. 11:18

- Kép: Wikipedia

A Wizz Air az AIRportal.hu megkeresésére megerősítette, hogy megváltoztak a díjtételek. Tájékoztatásuk szerint január 11-i hatállyal változtak meg a szabályok, az új rendelkezés szerint a díjakat minden esetben a kereslet alakítja. Ez azt jelenti, hogy a nyári menetrendi időszakban többe fog kerülni egy-egy poggyász, mint télen, de még járatonként is eltérő lehet a díjszabás.

E szerint a legkisebb, 10 kilogrammos poggyász díja szezonon kívül 9 és 24 euró, főszezonban 10 és 27 euró között változik. A 20 kilogrammos határt meg nem haladó csomagok esetében szezonon kívül 15 és 44, főszezonban 20 és 50 euró közötti díjat kell fizetni. A legnagyobb 32 kilogrammos csomag elszállításáért szezonon kívül 23 és 63, főszezonban 31 és 72 euró közötti árat kér a légitársaság.

A Ryanair esetében szintén sávos árazás figyelhető meg. Bár lapunk kereste a légitársaságot, válasz egyelőre nem érkezett, így a Fly4free információit tesszük közzé. Értesüléseik szerint a Ryanair a 10 kilogrammot meg nem haladó csomag esetében 10 és 12 euró/font közötti összeget kér az utasoktól, a 20 kilogrammos feladott poggyász viteldíja pedig foglaláskor 25 euró/fontra, foglalás után 40 euró/fontra módosult.


Eközben a Ryanair profitfigyelmeztetést adott ki, egy pénzügyi éven belül már a másodikat. A BBC cikke szerint Michael O’Leary vezérigazgató azt mondta, a pénzügyi év végére várható nyereség 1 és 1,1 milliárd euró közé várható, amely 100-200 millióval alacsonyabb, mint a legutóbbi, őszi profitfigyelmeztetéskor. Egy évvel korábban a társaság még 1,4 milliárd euró nyereséget könyvelt el. Az okok között a vezérigazgató a túlkapacitást és az emiatt várnál nagyobb, 7 százalékkal csökkenő átlagos jegyárakat említette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?