Utazz

Járni tanítják az elhagyott flamingófiókákat Prágában

A prágai állatkert egyik gondozója féltucatnyi flamingófiókát visz minden nap sétára az intézmény területén. A szüleik által elhagyott, még szürke, bolyhos tollú madaraknak felnövésükhöz szükségük van segítségre, egyebek között ahhoz, hogy megtanulják, hogyan használják hosszú lábukat.
MTI

2018. szeptember 13. 02:34

A prágai állatkert egyik gondozója féltucatnyi flamingófiókát visz minden nap sétára az intézmény területén.  A szüleik által elhagyott, még szürke, bolyhos tollú madaraknak felnövésükhöz szükségük van segítségre, egyebek között ahhoz, hogy megtanulják, hogyan használják hosszú lábukat.
   
"Magunk neveljük a rózsaszín flamingókat, mivel szüleik általunk nem ismert okokból nem gondoskodnak róluk" - mondta Lenka Pastorcakova, az állatkert szóvivője.
   
A prágai állatkertben már 50 éve tartanak flamingókat, de a gondozók a közelmúltban észrevették, hogy egyes szülők nem gondoskodnak fiókáikról. Mivel a madarak rajokban élnek, az elhagyott fiókák nem tanulnak meg szocializálódni és rendesen járni. 
   
Ezért a gondozók csoportosan viszik sétálni őket, megismertetik velük a különböző felületeket, a fűtől a betonig.
   
Az órák kifizetődőek, egyes kicsinyek ugyan még óvatosak, és a gondozó mögött lépkednek, mások azonban már magabiztosan előreiramodnak, majd visszatérnek a csoporthoz.
 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?