Utazz

Idén már nyaralhatunk a tengerparton

Idén már nem marad el a nyári szezon, és minden valószínűség szerint ismét nyaralhatunk a tengerpar­ton. Mikor, hova, mennyiért utazhatunk? Lesznek last minute utazások?
Szabó Laci

2021. március 16. 19:40

Idén már nyaralhatunk a tengerparton
Ha irodával utaznánk, akkor már most érdemes nézegetni az ajánlatokat, esetleg foglalni is. - Fotó: pixabay

A járvány miatti korlátozások után már újra szabadon utazhatunk – hogy ez pontosan mikor lesz, azt még nem tudni, szakemberek szerint júniusban már fellélegezhe­tünk, és a nyári szezonban pedig már szinte minden ország meg­nyitja kapuit a turisták előtt. Hogy ehhez kell-e vakcinaútlevél, az még nem világos, de minden bizonnyal el fogják kérni ezt az új igazolást, így aki nyaralni, utazni szeretne, ezzel is számolnia kell. 

Hol nyaraljunk?

Egy héttel korábban az európai vá­roslátogatásokat ajánlottuk olvasó­inknak, most arra próbálunk meg tippeket adni, hogy ha idén ten­gerparton szeretnének nyaralni, akkor mikor, és melyik célállomást érdemes választani. Az első legké­zenfekvőbb továbbra is Horvátor­szág, hiszen oda bármikor, autóval (és vonattal is) leutazhatunk, nem kell a járatokhoz igazítani az uta­zást. A júniusi/júliusi nyitásokat (ekkor már minden bizonnyal sza­badon utazhatunk) követően első körben az Európán belüli tenger­partokat ajánljuk, ezek egyénileg is megszervezhetők, számos fapados járat indul a népszerű nyaralóhe­lyekre, a szállást pedig online is le tudjuk foglalni. Ha ilyen utazás­ba gondolkozunk, akkor a jegyet és a szállást is érdemes már most nézegetni, vagy akár le is foglal­ni. Olaszország, Spanyolország, a Kanári-szigetek, Görögország – mind-mind olyan hely, ahol szinte garantált a fantasztikus tengerpart, a finom ételek és a minőségi szál­lások. Bármelyiket is választjuk, biztosan jó döntés lesz – a hosszú bezártság után öröm lesz újra megmártózni a tenger vizében. Az ajánlott országokba való uta­zás egyénileg és utazási irodával is megszervezhető, néha a saját szervezés az olcsóbb, néha pedig az iroda kínál jobb ajánlatot (ez utób­bi főleg Görögországra és Spa­nyolországra érvényes). Érdemes mindkét lehetőséget megnézni, és csak azt követően dönteni.

Ahogy jönnek a jó hírek az átol­tottságról, úgy nyílnak meg az újabb lehetőségek, azaz egyre több ajánlat, járat lesz az unión kívüli célállomásokra, az egyes, turiz­musra építő országok szinte har­colni fognak az utasokért – ilyen lehet Törökország, Egyiptom, Tu­nézia, újabban Marokkó is – ezek az ajánlatok is már a nyári szezon­ra megjelenhetnek, sok már most elérhető. Ha ez utóbbi országok közül választana, akkor javasoljuk, hogy azt utazási irodában foglalja, ezek sokkal olcsóbbak szervezett formában, mint egyénileg – egy példa: egy retúrjegy az egyiptomi Hurghadába többe kerül, mint egy egyhetes, all inclusive csomag­ajánlat egy hétre, egy ötcsillagos egyiptomi hotelben.

Mikor foglaljunk?

A foglalás időpontja fontos, ha jó áron szeretnénk nyaralni – egyéni foglalásnál akár már most lehet né­zegetni a nyári ajánlatokat, azzal, hogy csak olyan szállást, repülője­gyet foglaljunk le, ami tartalmazza az ingyenes törlés/módosítás lehe­tőségét. Ha irodával utaznánk, ak­kor már most érdemes nézegetni az ajánlatokat, esetleg foglalni is (sok iroda nem kér előleget, vagy csak minimálisat), mivel nyáron sokkal drágább lesz, és kisebb lehet a kínálat is.

Lesz last minute?

Utazási szakemberek szerint idén nyáron berobbanhat a nyaralási láz, ami azt jelenti, hogy 2021- ben a last minute annyit fog je­lenteni, hogy utolsó pillanatban foglalunk, nem azt, hogy nagy kedvezménnyel. Akár még az is lehet, hogy olyan nagy lesz az igény, hogy a last minute utazá­sok még drágábbak is lesznek. Ár­csökkenésre szeptembertől lehet számítani.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Adófelajánlás a hónap végéig

Adófelajánlás a hónap végéig

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

GALÉRIA: Végső búcsút vettek Fülöp hercegtől

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

A többség határozott nemet mond az étkezési utalványra

Andrej Babiš

Csehországból kiutasítottak tizennyolc orosz diplomatát

online rendelés

Júliusban vége az adómentes online rendeléseknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.