Utazz

Figyelmeztetést adott ki Törökországra az USA

Az amerikai külügyminisztérium turisztikai főosztálya az utazások újragondolását javasolja a terrorizmus és az önkényes fogva tartás fokozódó veszélye miatt.
Turizmus

2019. február 18. 11:09

- Kép: Wikipedia

A Szíriához és az iraki határhoz közeli területek határozott elkerülését javasolja a figyelmeztetés, mert a terrorista csoportok támadásokat intézhetnek török területekkel szemben. Óvintézkedéseket tartanak szükségesnek azonban az ország többi területén is - olvasható az eTurboNews globális online turisztikai magazinban.

Az amerikai külügyminisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy a terroristák akár figyelmeztetés nélkül támadhatnak idegenforgalmi helyekre, közlekedési csomópontokra, piacokra, bevásárlóközpontokra, szállodákra, klubokra, éttermekre, istentiszteletek helyszínére, parkokra, nagyobb sport- és kulturális eseményekre, repülőterekre és egyéb közterületekre. A terroristák korábban a nyugati turistákat és a külföldieket is célozták – olvasható a figyelmeztetésben.

Ráadásul – a belpolitikai helyzet miatt – a török biztonsági erők több tízezer magánszemélyt, köztük amerikai állampolgárokat tartanak fogva a terrorista szervezetekkel való állítólagos kapcsolatok alapján, miközben gyenge vagy titkos bizonyítékokra hivatkoznak. Olyan is előfordult, hogy amerikai állampolgároknak tiltották meg, hogy elutazzanak Törökországból. Az amerikai figyelmeztetés szerint letartóztathatják azokat, akik tüntetéseken vesznek részt, vagy a kormányt kritizálják, beleértve azt is, ha ezt az internetes közösségi oldalakon teszik.

Ezért a külügyminisztérium azt javasolja, hogy ha valaki mégis Törökországba utazik, kerülje a demonstrációkat és a nagy tömeget, maradjon a szállodában, ha biztonsági problémák merülnek fel, és figyelje a helyi médiát, és annak megfelelően módosítsa terveit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Agresszív pénzbehajtási trükkök a hitelezőknél

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Donald Tusk lehetségesnek nevezte a brexit rövid távú halasztását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?