Utazz

Emirates: kevesebb budapesti járat

A dubaji repülőtér futópályájának felújítása miatt a légitársaság számos útvonalon, így a budapestin is kénytelen csökkenteni a járatok számát 2019 második negyedévében.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 11. 02:53

A dubaji repülőtér futópályájának felújítása miatt a légitársaság számos útvonalon, így a budapestin is kénytelen csökkenteni a járatok számát 2019 második negyedévében.

 

Budapesten a napi járat helyett hetente négy közlekedik majd 2019 második negyedévében (áprilistól júniusig), csütörtökön, pénteken és vasárnap nem közlekednek majd a társaság Boeing 777-300ER típusú gépei Dubaj és Budapest között. A Routes online szerint az Emirates összesen 111 útvonalon kénytelen csökkenteni a kapacitásokat, mert a dubaji repülőtéren eggyel kevesebb futópálya áll majd a légitársaságok rendelkezésére. A dubaji repülőtér üzemeltetője még február végén jelentette be, hogy a déli futópályát felújítás miatt 45 napra le kell zárni a forgalom elől.

A munkálatok április 16-án indulnak és várhatóan május 30-ig tartanak. Emiatt az utasforgalom alapján a világ harmadik legforgalmasabb repülőterén (évi 88 millió utas) egypályás üzem lesz, emiatt jelentősen csökken a kapacitás. Ez nemcsak az Emirates-et, hanem minden légitársaságot érinti, az üzemeltető azt kérte, hogy mindenki vegyen vissza a járatok számából a felújítás idején.

Paul Griffiths, a repülőteret üzemeltető társaság vezetője korábban azt hangsúlyozta a Gulf News hírportál szerint, hogy a felújítás elkerülhetetlen és szükséges a repülésbiztonság fenntartása miatt. (Airportal)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Taszítja a fiatalokat a politika

Bravúros döntetlennel esett ki a Vidi

GALÉRIA: Pozsonyban ülésezett a MIDAS igazgatótanácsa

Trump azt állítja, soha nem adott utasítást Michael Cohennak törvényszegésre

„Mindenkinek van mániája”

Ajándékcsomagokat kaptak a rászoruló családok Dunaszedahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?