Utazz

Bármikor sztrájkba léphetnek a Ryanair pilótái

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba a Ryanair ír légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit – VC). Közben az akcióhoz az olasz és az ír pilóták is csatlakoztak, így óriási káoszt okozhatnak a legforgalmasabb, karácsonyi időszakban.
MTI

2017. december 13. 01:36

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba a Ryanair ír légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit – VC). Közben az akcióhoz az olasz és az ír pilóták is csatlakoztak, így óriási káoszt okozhatnak a legforgalmasabb, karácsonyi időszakban.

Az érdekképviselet az utazókra tekintettel karácsonykor nem tart munkabeszüntetést, így december 23. délután és december 26. éjfél között biztosan dolgoznak majd a Ryanair-járatok német pilótái, de ezt az időszakot kivéve bármikor sztrájkba léphetnek.

A VC a nyomásgyakorlással azt akarja elérni, hogy a Ryanair vezetése kezdjen tárgyalást a piaci viszonyoknak megfelelő munkakörülményekről és fizetésről. Közleményük szerint az olaszországi és a portugáliai pilóták szövetsége is sztrájkot helyezett kilátásba a következő napokra, az írországi Ryanair-pilóták pedig hétfőn szintén úgy döntöttek, hogy a bérharc eszközével – sztrájkkal, munkalassítással vagy a járatok közlekedését akadályozó más tiltakozó megmozdulással – küzdenek érdekeik érvényesítéséért.

A VC szerint „a pilóták tömött sorokban hagyják el a Ryanairt, mert csaknem valamennyi légitársaság jobb munkafeltételeket kínál”. A szakszervezet ad még „egy utolsó lehetőséget” a sztrájk megelőzésére, ehhez a cég vezetésének késlekedés nélkül ki kell nyilvánítania, hogy hajlandó tárgyalni a pilóták helyzetének javításáról – áll a közleményben.

Közben a Ryanair írországi pilótái is bejelentették, hogy sztrájkolni fognak a karácsony előtti napokban. A pilóták szakszervezete a héten szavazott arról, hogy meglépjék-e az ünnepek előtti akciót. A hozzájuk tartozó 84 Ryanair-dolgozó többsége támogatta őket.

A sztrájk december 20-án kezdődhet. A kezdeményezéshez a társaság olaszországi pilótái is csatlakozhatnak. Olaszországban várhatóan pénteken tartanak egy négyórás sztrájkot. A pilóták jobb feltételeket akarnak kiharcolni maguknak. Bár a Ryanair nemrég fizetésemelést ajánlott, ezt azonban a 87 bázisának csak harmada fogadta el. (MTI, 444.hu)

 

 

Önnek ajánljuk

Bugár: Úgy döntöttem, Érsek lesz a listavezető

Újabb női holttestet találtak Pozsonyban, de a rendőrség szerint nincs sorozatgyilkos a városban

Dzsudzsákról, Hamšíkról, Hapalról és Bénesről

Kocsmafilozófia haladóknak

Vegyük komolyan a szűrést!

A Szkripal-ügyhöz lehet köze a Jaroslav Naď ellen indított eljárásnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!