Utazz

Afrika egyre népszerűbb a turisták körében

Dél-Afrika turizmusa 2018-ban 1,5 millió munkahelyet tett ki, és 425,8 milliárd ZAR-t hozott az ország gazdaságának (egy dél-afrikai rand, azaz ZAR 0,06 euró), így ez az ország lett a világ egyik legjobban fejlődő turisztikai desztinációja, a World Travel & Tourism Council jelentése szerint.
Turizmus

2019. március 20. 00:46

- Fotó: pixabay

A WTTC minden évben 185 országban elemzi a Travel & Tourism szektort. A 2018-as számokat vizsgálva kimutatták, hogy a dél-afrikai utazási és turisztikai ágazat bevétele kimagasló, és az összes gazdasági tevékenység 8,6% -át adja. A 1,5 millió munkahely a teljes foglalkoztatás 9,2% -át teszi ki. A turisták 64 százaléka pihenni, nyaralni érkezik, 36 százaléka pedig üzleti céllal látogatja meg az országot. Ami a turisztikai bevételek megoszlását illeti, annak 44 százaléka a külföldi beutazóktól, míg a többi a belföldi turizmusból származott. A számokat kommentálva Gloria Guevara, a WTTC elnök-vezérigazgatója kiemelte: a turizmus nagyobb mértékben járul hozzá a dél-afrikai gazdaság fejlődéséhez, mint bármely más afrikai ország esetében.

Dél-Afrika már évekkel ezelőtt felismerte a Travel & Tourism szektor jelentőségét a gazdasági növekedés ösztönzésében, a munkahelyteremtésben, valamint szerepét a társadalmi fejlődés előmozdításában. Az ország vezetői a távlatokban arra törekednek, hogy a turizmusban közvetlenül foglalkoztatottak számát kétszeresére növeljék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

Manchesteri focirangadó a tv-ben

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?