Szeptemberben jön az emeletes RegioJet

Pozsony | Néhány hónapon belül pályára állítják az emeletes vonatokat a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom szakaszon. A RegioJet közlekedési magánvállalat közölte, hogy szeptember 2-án indul az első emeletes szerelvény. Mutatjuk, hogy milyen szerelvény jöhet!
Bartalos Éva

2019. május 21. 12:54

Februártól több az ülőhely a Pozsony és Komárom között közlekedő sárga vonatokon. A magántársaság az év elején bővítette a legfrekventáltabb járatok befogadóképességét. Már akkor jelezték, hogy a jövőben emeletes szerelvényekkel enyhítenék a vonatok telítettségét. A Németországból beszerzett szerelvények elindításához szükség van a Közlekedési Hivatal engedélyére. Aleš Ondrůj a vállalat szóvivője közölte, hogy szeptembertől két emeletes vagonokból álló szerelvényt indítanak majd a szakaszon a reggeli és a délutáni csúcsidőben.

Bahn

Ivana Kašická a RegioJet vasút- és autóbuszközlekedésért felelős igazgatója úgy tájékoztatott, hogy a 6.15-kor Dunaszerdahelyről Pozsonyba tartó járaton iktatják be az emeletes szerelvényt. „Ennek köszönhetően további száz ülőhellyel bővül a vonat kapacitása” – nyilatkozta az igazgató hozzátéve, hogy más időpontban is indítanak majd emeletes vagonokat. Februártól naponta hatszázzal többen foglalhatnak helyet a járatokon, amelyek telítettsége miatt korábban nem csak az utasok panaszkodtak, hanem Érsek Árpád közlekedési miniszter is szót emelt. Karolína Ducká a minisztérium szóvivője néhány hete leszögezte, a tárca célja, hogy mihamarabb növelhessék az utasok kényelmét. Ondrůj szerint azonban az engedélyeztetési eljárás és a műszaki előkészületek miatt csak hónapok múlva állhatnak pályára az emeletes szerelvények.

„A minisztérium kész lett volna már a nyári szünet előtt finanszírozni, hogy emeletes vonatokkal bővítsük az ülőhelyek számát, de ez nem lenne megoldható” – magyarázta a szóvivő.

A RegioJet német vasúttársaság, a Deutsche Bahn németországi központok között közlekedő szerelvényeivel bővíti a gépparkját. Szlovákiában még nem találkozhattunk ilyen vagonokkal, amelyekhez új típusú mozdonyokra van szükség.

Egyre nő azoknak az ingázóknak a száma, akik vonattal utaznak a Pozsony, Dunaszerdahely és Komárom közötti egyvágányos szakaszon. Az év első negyedévében 1,27 millió utast szállítottak a sárga vonatok, 87 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. „Addig, amíg nem enyhül az útvonal telítettsége, addig kizárólag emeletes szerelvényekkel növelhetjük az ülőhelyek számát a járatokon, amelyek már ma is 20 percenként járnak” – fogalmazott Kašická.

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Marad a Szlovákiát is sújtó élelmiszer-embargó

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Šatan lett a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

A lehetséges együttműködésről kezdenek tárgyalásokat a magyar pártok

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?