Zuzulová ötödik lett

<p>Levi. A szlovák Veronika Velez-Zuzulová az ötödik helyen végzett műlesiklásban a finnországi Leviben rendezett hétvégi alpesi sí Világkupa-viadalon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A tavalyi szakági Vk negyedik helyezettje számára nem kezdődött jól a levi verseny: a rossz látási viszonyok között letudott első futam után a 12. helyről várhatta a folytatást. „A pálya fölső részén nem éreztem jól magam a bőrömben. Az utánam következő vetélytársak közül többen is gyorsabbnak bizonyultak, úgy tűnt, hogy gyorsul a pálya” – nyilatkozta Zuzulová.

A 28 éves alpesi síző nem a levegőbe beszélt, a második futamon már ő is belelendült. A mezőnyből ő mutatta be a legtisztább műlesiklást, eredménye csak 9 századmásodperccel maradt el a német Maria Höfl-Riesch idejétől. „Amikor láttam, hogyan alakították ki a pályát a második futamra, tudtam, hogy ez nekem való lesz – mondta Zuzulová, aki a célba érést követően felsikított örömében. – Ez spontán dolog volt. Ahogy megláttam az időeredményem, már tudtam, hogy a képességeimnek megfelelően sikerült mennem.”

Ez a teljesítmény az összetettbeli ötödik helyet jelentette a pozsonyi születésű versenyzőnek (karrierje során huszonharmadszor végzett a top ötben), a dobogós helyeket a német Maria Höfl-Riesch, a finn Tanja Poutiainen és az amerikai Mikaela Shiffrin osztotta el egymás között.

A verseny egyik kiemelkedő momentuma volt, amikor a cseh Šárka Záhrobská is sikeresen abszolválta a pályát, néhány hónapja ugyanis jóindulatú daganatot távolítottak el agyából. A felkészülést így jelentős lemaradással megkezdő Záhrobská az első futam után még szlovák vetélytársa előtt állt, de végül csak a 13. helyen végzett. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?