Zidane nem játszik

Szöul. A címvédő Franciaország és az újonc Szenegál mérkőzésével kezdődik meg ma délután Szöulban, közép-európai idő szerint 13.30 órakor a 17. labdarúgó-világbajnokság (egy órával korábban lesz az ünnepélyes megnyitó) . Ali Mohamed Bujszaim (Egyesült Arab Emírségek) lesz a játékvezető.

Szöul. A címvédő Franciaország és az újonc Szenegál mérkőzésével kezdődik meg ma délután Szöulban, közép-európai idő szerint 13.30 órakor a 17. labdarúgó-világbajnokság (egy órával korábban lesz az ünnepélyes megnyitó) . Ali Mohamed Bujszaim (Egyesült Arab Emírségek) lesz a játékvezető.

Ahogy az már korábban nyilvánvaló volt, Zinedine Zidane nélkül lépnek pályára a gallok, a világ legdrágább játékosa könnyebb sérüléssel bajlódik. Csak a győzelem elfogadható a vb egyik esélyesétől. „Nem először fordul elő, hogy Zidane nélkül fogunk szerepelni, semmi újdonság, hogy két találkozóra elvesztettük egyik kulcsfontosságú futballistánkat” – mondta Roger Lemerre edző.

Igen ám, csakhogy a világbajnokságok nyitómeccsei sohasem voltak egyszerűek a címvédő számára. 1966-tól 1978-ig mindig gól nélküli döntetlen született, 1982-ben a címvédő argentinok 1:0-ra kikaptak a belgáktól, négy évvel később a taljánok 1:1-re játszottak Bulgáriával, tizenkét esztendővel ezelőtt pedig az argentinok 1:0-ás vereséget szenvedtek Kameruntól. „Kulcsfontosságú összecsapás lesz számunkra, mindent meg kell tennünk a győzelemért” – nyilatkozta a népszerű „Zizou”, akit Youri Djorkaeff helyettesít.

Különleges töltete lesz a vb első összecsapásának: a 23-as szenegáli keretből 21-en francia klubcsapatokban játszanak, ráadásul francia származású Bruno Metsu is, az afrikai válogatott edzője, aki bizakodó: „Szenegál válogatottja olyan csapat, amely a nagy tornákra mindig felszívja magát, februárban is bekerültünk az Afrika Kupa dön-tőjébe, ahol Kameruntól kaptunk ki. Játékosaim fizikailag és technikailag is megütik a nemzetközi mércét, talán a taktikai fegyelem terén akadnak hiányosságaik.“

VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK, Franciaország: Barthez–Thuram, Leboeuf, Desailly, Lizarazu–Vieira, Petit, Djorkaeff–Dugarry, Trezeguet, Henry. Szenegál: Sylva– Coly, Cisse, Diatta, Daf–S. Diaye, P. B. Diop, Diao, Fadiga–H Camara, Diouf. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?