Zácsikkal a románok ellen

<p>A magyar női kézilabda-válogatott a papírformának megfelelően könynyedén, 39:15-re legyőzte Ausztráliát a szerbiai vb 3. fordulójában, s ezzel már biztosan nyolcaddöntős. A ma esti (19.15) románok elleni, illetve a pénteki, németekkel vívott meccsek arról döntenek, hányadik helyen végeznek csoportjukban Görbiczék.</p>

Felidegesíteni kicsit Hajdu Jánost – ez volt a célkitűzése a mérkőzés előtt Jason Hoppnernek, az ausztrálok szövetségi kapitányának, aki jól ismeri a magyar szakvezetőt, hiszen több évig játszott Magyaroszágon, Hajdu pedig edzette is. „A kézilabda helyzete Ausztráliában olyan, mint Magyarországon a kriketté” – vázolta fel érzékletes párhuzammal a sportág helyzetét a földgolyó másik felén Hoppner, aki azt is elárulta, játékosai évente több ezer dollárt áldoznak arra, hogy játszhassanak, edzőtáborokon vehessenek részt és nemzetközi tornákra utazzanak.Hoppner vágya részben teljesülhetett – az ausztrálok ugyanis bátran kezdtek, és emberelőnyük alatt 3:1-re elhúztak. A magyarok lassan ébredtek fel, a 12. percben vezettek először (4:3), utána komolyabban vették az összecsapást, így a folytatásban már alig volt hiba. A félidőben 19:11 volt a magyar előny (kérdés, nem sok-e kicsit a 11 kapott gól egy Ausztrália kaliberű ellenféllel szemben). A szünet után már megmutatkozott a két csapat közötti különbség, az ausztrálok összesen négyszer voltak eredményesek. „Komolyan vettük a meccset, megbecsültük az ellenfelet. Végig nagy akarattal, lelkesedéssel játszottunk. Mindenkinek próbáltam lehetőséget adni. Az első félidő nem sikerült jól, de a másodikban sikerült jelentős előnyt kicsikarni. Ausztrál kollégámnak sok sikert kívánok, csináljon Ausztráliában jó kézilabdát! Ennek a nyomait már most is látni, sok tehetséges játékosuk van” – mondta a mérkőzés után Hajdu János, a magyarok szövetségi kapitánya. Az ausztrál kézilabda fejlődését egyértelműen mutatja, hogy a 2005-ös vb-n még 57:9-re kaptak ki a magyaroktól, most viszont már lényegesen kevesebb gólt kaptak. „Az ellenfél NB II-es szintű csapat, de jó volt, hogy gyakorolhattunk. A következő meccs keményebb lesz” – jegyezte meg az ötgólos Triscsuk Krisztina a mérkőzés után. A magyarokra ma (19.15) az a Románia vár, amely a pótselejtezőn éppen a szlovák válogatottat búcsúztatta. A románok ellen az utóbbi időben tétmérkőzéseken pozitív a magyar mérleg, s ha ma is sikerülne nyerni, akkor a válogatott csoportjában másodiknál rosszabb már nem lehet, és a kieséses szakasz elején elvileg könnyebb ellenfelet kaphat. A mai meccs előtt Hajdu János kapitány benevezte a tornára az eddig hasi fájdalmak miatt pihentetett ferencvárosi Zácsik Szandrát is, s a szakvezető szerint 99 százalék, hogy játszani is fog. (MTI, nso, handball.hu)   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?