WIMBLEDONI SZIPORKÁK

„Mi tagadás, berezeltem egy picit, miután elveszítettem az első szettet, mert eszembe jutott, mekkora sztárok estek ki huszonnégy órával korábban. Valahogy aztán sikerült megmenekülnöm, és most annak örülök a legjobban, hogy versenyben vagyok” – hangoztatta Tim Henman, a hazaiak reménysége.

„Mi tagadás, berezeltem egy picit, miután elveszítettem az első szettet, mert eszembe jutott, mekkora sztárok estek ki huszonnégy órával korábban. Valahogy aztán sikerült megmenekülnöm, és most annak örülök a legjobban, hogy versenyben vagyok” – hangoztatta Tim Henman, a hazaiak reménysége.

„Tim, Greg! Ha az idén nem nyer valamelyikőtök, soha az életben nem lesz belőletek wimbledoni bajnok” – harsogja a The Sun című bulvárlap. „Nem lennék Henman helyében. Óriási teher nyomja a vállát, elvégre évek óta benne bízik egész Anglia, úgyhogy ne csodálkozzanak azon, ha az idén sem sikerül neki. Szerintem Hewittot ő sem tudja megállítani” – magyarázta a britet négy játszmán keresztül kínzó Scott Draper. „Borzalmasan szerváltam, így meg végképp nincs esélyem füvön. Túl jó volt a srác” – mondta egykedvűen a simán elbukó Juan Carlos Ferrero. „Ahhoz képest, hogy reggel tiszta idegroncsként ébredtem, elég jó napot fogtam ki. Egyszerűen extázisba estem” – ezek már a Ferrerót elverő Jeff Morrison szavai. „Ezúttal olyan ellenféllel találtam szemben magam, aki jobban játszott, és aki sokkal kevesebbet hibázott. Csak az első szettben lett volna keresnivalóm” – magyarázta a vereség okait Kim Clijsters, a női mezőny első vezéráldozata. „Többször is figyelmeztetett az edzőm, nehogy puhán üssem meg a labdát, különben Kim kivégez. Ezért folyamatosan a vonalakat bombáztam, hála az égnek, többnyire be is jött, ráadásul egy idő után elszállt Clijsters tenyerese” – Jelena Lihovceva győzelmi nyilatkozata.

„Sohasem fordult elő, és nem is fog. Miért beszélnénk meg előre, ki nyer?!” – förmedt rá Serena Williams arra az újságíróra, aki szerint előre lefutottnak tekinthető egy-egy Williams–Williams párharc. „Ha így lenne, nem csupán kétszeres Grand Slam-győztes volnék…” – tette hozzá az ifjabbik Williams. „Szerintem sem beszélik meg, hogy ki győzzön, viszont unalmasak a mérkőzéseik. Ami teljesen érthető is, hiszen családtagok, nővérek, ezért egyszerűen nem tudnak kellőképpen felpörögni. Nézzék meg, soha sincs akkora tempó, mint amikor más ellenféllel játszanak” – véli Jennifer Capriati. „Igaza van Björkmannak, a centerpálya kifejezetten lassú, ami az olyan felfogású játékosoknak kedvez, mint Hewitt vagy éppen Malisse. Egy csepp eső sem esett, ezáltal márpedig kiszárad a talaj, és nem csúszik eléggé” – merült el a részletekben Jevgenyij Kafelnyikov. „Én sem tartozom az éljátékosok közé, de most végre van egy, talán soha vissza nem térő alkalom, amit ki kell használni” – Xavier Malisse elmélete a sok világklasszis kiesése kapcsán. „Valamivel könnyebb helyzetben vagyok, mint Henman, de azért engem sem kell félteni. Nem túl jó érzés, amikor azt harsogja a média, hogy neki vagy nekem meg kell nyerni Wimbledont” – magyarázta Greg Rusedski, a hazaiak egyik reménysége. „Elképesztően nagy mázlim van, hogy most vagyok teniszező, és nem mondjuk húsz-harminc évvel ezelőtt. Ha akkoriban szenvedek ilyen súlyos könyöksérülést, alighanem éveket kellett volna kihagynom” – folytatta az újjászülető holland klasszis. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?