Wimbledon - Serena Williams-Halep döntő lesz női egyesben

Simona Halep

Simona Halep után Serena Williams jutott be másodikként a női egyes szombati döntőjébe a wimbledoni teniszbajnokságon. Amíg a román játékos pályafutása során először játszhat finálét a füves pályás Grand Slam-tornán, addig az amerikai sztár immár 11. alkalommal szállhat harcba a végső győzelemért.

A tavaly is döntős, 37 éves Williams a nála négy esztendővel fiatalabb cseh Barbora Strycovával csapott össze a csütörtöki elődöntőben, a rivális karrierje során először szerepelhetett a legjobb négy között GS-tornán.    

A 11. helyen kiemelt volt világelső végig remekül teniszezett, mindkét szettben kétszer brékelte a világranglistán 54. Strycovát, s alig több mint egy óra elteltével fogadhatta ellenfele gratulációját.

Serena Williams egyesben eddig hétszer diadalmaskodott Wimbledonban (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), összesen pedig 23 Grand Slam-győzelemnél jár, s ha szombaton legyőzi Halepet, 24 elsőségével beállítja az ausztrál Margaret Court rekordját

 Eredmény:
    nők, egyes, elődöntő:
    --------------------
S. Williams (amerikai, 11.)-Strycova (cseh) 6:1, 6:2
    korábban:
Halep (román, 7.)-Szvitolina (ukrán, 8.) 6:1, 6:3

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?