Wimbledon: Cibulková a harmadik fordulóban

Dominika Cibulková tegnap a második akadályt is simán vette Londonban.

Dominika Cibulková tegnap a második akadályt is simán vette Londonban. Magdaléna Rybáriková és Kristína Kučo-vá ma lép pályára a wimbledo-ni tenisztorna női egyesének második fordulójában.

Cibulková az első fordulóban nagyon megszenvedett a német Andrea Petkovic ellen (6:3, 3:6, 9:7), végül a szlovák topjátékos bírta jobban idegekkel az állandó brékelésekkel tarkított hosszúra nyúlt hajrát. Az amerikai Jennifer Brady ellen már könnyebben hozta 6:4, 6:4-re a mérkőzést. Cibulková – aki 2017-ben még nem tudott egymás után három mérkőzést megnyerni – legközelebb a horvát Ana Konjuhhal találkozik.

Rybáriková remek formában érkezett Wimbledonba, s ezt bizonyította is az első fordulóban a némileg mumusának számító román Monica Niculescu ellen, akit most először tudott legyőzni (6:4, 6:1). „A sorsolás után úgy gondoltam, nem lesz egyszerű dolgom, mivel Niculescu már kétszer megvert itt korábban. Az ő szokatlan stílusa nagyon kellemetlen, az embernek nagyon türelmesen kell ellene játszania, és nem belehajtani magát komolyabb akciókba – árulta el győzelme titkát Rybáriková, aki ma a világranglistán harmadik cseh Karolína Plíškovával találkozik a harmadik fordulóba kerülésért. – Ő az egész torna egyik favoritja. Élvezni akarom a meccset, nem úgy megyek fel a pályára, hogy eleve csak vereség lehet a vége.”

Kristína Kučová nyolc év után jutott be újra a londoni Grand Slam-torna második fordulójába. „Kicsit ideges voltam a Bianca Andreescu elleni mérkőzés elején, hiszen nem mindennap teniszezik az ember Wimbledonban. A kulcsmomentumokban egy picikével jobb voltam – mondta a 6:4, 6:3-as győzelem után Kučová. – Bacsinszki Tímea főleg salakon erős, füvön viszont rengeteg labdát befut. Megnézem videón, és próbálok valamit kigondolni ellene.”

A negyedik szlovák játékosnak, Jana Čepelovának nem volt esélye a francia Caroline Garcia ellen (6:1, 6:1), Babos Tímea viszont megizzasztotta Caroline Wozniackit. A 6:4, 4:6, 6:1-es vereség után azonban tovább nyúlt a magyar teniszező rossz sorozata, zsinórban a hetedik meccsét veszítette el.

A férfiaknál Martin Kližan másfél szett után sérülés miatt feladta a küzdelmet a szerb Novak Djokovics ellen. Nem jutott tovább a második fordulóba két debütáns sem: Fucsovics Márton Gilles Müllertől kapott ki. „Bíztam magamban, és nagyon szerettem volna nyerni, de igazából el kell ismerni, nem volt esélyem – fogalmazott első felnőtt főtáblás wimbledoni mérkőzése után a magyar teniszező, aki 7:5, 6:4, 6:2-re kapott ki luxemburgi ellenfelétől. – Pontosabban arra nem volt esélyem, hogy elvegyem a szerváját, mert amikor kicsit szorult a hurok, mindig elővett egy nagy adogatást. Most mondhatnám azt, hogy a sorsolás pillanatában eldőlt a sorsom, nem véletlen, hogy Müllerrel senki nem szeretett volna játszani. A százhuszonnyolcas mezőnyből száz embert biztosan legyőzött volna.”

GS-torna főtábláján játszott első meccse után a nádszegi származású Gombos Norbert inkább magában kereste a hibát az Andreas Seppi elleni vereség után (2:6, 6:3, 2:6, 1:6). „A harmadik és negyedik szettben szenvedtem az adogatásommal, ez döntött a meccsről. Ennek ellenére remek tapasztalat volt a főtáblán játszani, bárcsak a másik három Grand Slamen is így történne” – nyilatkozta Gombos.

A wimbledoni torna eddigi legnagyobb meglepetését az ötödik kiemelt svájci Stan Wawrinka szolgáltatta, akit az ismeretlen orosz Danyil Medvegyev győzött le 6:4, 3:6, 6:4, 6:1-re. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?