Williams a zsákolóbajnok, Majoroš a triplakirály

Pozsony |

<p>A legjobb hazai férfi kosárlabdázók, szédületes zsákolások, kosár a félpályáról, s végezetül 134:127 arányú keleti siker.</p>

Felejthetetlen élményekkel gazdagodott a szurkoló a kedd esti All Stars gálamérkőzés alkalmával. Sokan kétségek közepette várták az ötévnyi kihagyás után újra megrendezett kosárlabda gálamérkőzést (az első évfolyam az All Stars márkanév alatt). A kétkedők azonban meggyőződhettek róla, hogy ilyen eseménynek igenis helye van a sportnaptárban. „Nagyon hosszú és olykor monoton az idény, így az ilyen gálázás igazi felüdülést jelent a tétmeccsek forgatagában” – hangsúlyozta a pasienky-i autogramosztás közepette Lorenzo Williams, a címvédő baziniak színes bőrű irányítója, az elsőszámú közönségkedvenc. A rendezvénynek csupán egyetlen kínos szereplője volt: maga a műsorvezető, aki hibát hibára halmozott. A csapatok bemutatásakor elsőként Kelet válogatottját konferálta fel, majd a lévai irányítót, Nenad Milosevicset hívta a parkettára. A baki csupán annyi, hogy ő a nyugatiakat erősítette…
Maga a mérkőzés a szebbnélszebb akciókról szólt, védekezést csupán a gála utolsó két percében láttunk, mikor a Nyugat észbe kapott, s még tett egy kísérletet az eredmény megfordítása érdekében. Sikertelenül. „Nem az eredmény számít, sokkal inkább, hogy a nézők jól szórakozzanak. Azt hiszem ezt elértük” – értékelt lapunknak Igor Majoroš, a komáromiak erőssége, aki 17 pontig jutott az All Stars-gálán.
Az est kicsúcsosodását a nagyszünetben megtartott tripladobóés zsákolóverseny jelentette. A triplakirály cím Igor Majoroš és Dom Johnson között dőlt el. A kiegyensúlyozott küzdelmet végül a kezdőkörből döntötték el. Az afroamerikai öt próbálkozásból egyszer sem talált a gyűrűbe, Majoroš harmadik próbálkozása viszont sikerrel járt, így legalább egy évig őt illeti az „extraliga triplakirálya” megszólítás. „Nagyon ideges voltam, nem is akartam részt venni a versenyben. A Pasienky nem is fekszik nekem. Nagyobb csarnok, más kosarak, nem ehhez vagyok szokva” – magyarázta a biztos kezű 201 centis Duna-parti játékos. A legnagyobb sikert kétség kívül a zsákolóverseny hozta, melyben az interes Vincent Polakovič és a bazini Lorenzo Williams hozta extázisba a kétezres nézősereget. Polakovič bekötött szemmel is a gyűrűbe vágta a labdát, Williams a handlovái Johnsont „átrepülve” zsákolt. A visszafogottan szurkoló nézősereg felállva őrjöngött… A mindössze 186 centis amerikai győztes kísérletére nehéz szavakat találni, beszéljen helyettünk a mellékelt fotó!
A gála legértékesebb játékosának (MVP) a győztes keleti válogatott irányítója, Dom Johnson bizonyult. „Nagyon jót edzettünk, stressz nélkül, felhőtlenül szórakoztattunk” – nyomatékosította a 31 pontig jutó 22 éves irányító. Szép volt, jó volt, reménykedünk a folytatásban. (Kovács Barnabás)

ALL STARS Nyugat–Kelet 127:134 (41:31, 32:39, 31:26, 23:38), legeredményesebb dobók: Immink 18 (6 tripla), Majoroš 17, ill. Johnson 31, Sedmák 20. (Kovács Barnabás)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?