Wenger: lehengerelve

<p>Kiábrándítóan futballozott az Arsenal, és 3:1-re kikapott a Bayern Münchentől a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az Arsenal valószínűleg idén sem nyer semmit.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Egyre kínosabb helyzetbe kerül Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. Az ágyúsok idénye négy nap alatt elszállt. A bajnokságról már régóta nem érdemes beszélni, a listavezető ManU 21 pontot ver a csapatra. A kupákban még lett volna esély, azonban hétvégén a Blackburn kiverte őket az FA-kupából, kedden pedig a Bayern Münchentől kaptak ki hazai pályán 3:1-re a Bajnokok Ligájában. Mondani sem kell, ez utóbbi eredmény egyenértékű a kieséssel: kizártnak tűnik, hogy az Arsenal három góllal le tudja győzni idegenben a bajor együttest.

Főleg a londoni meccs képe alapján. Az Arsenal egy jó kezdést (5 perc) követően alárendelt helyzetbe került, minden pillanatban érződött, hogy a Bayern maximálisan a kezében tartja a mérkőzést. S bár Podolskinak sikerült fejelnie egy gólt egykori csapata ellen, ez szépségtapasznak sem elég. (Legfeljebb a focista számára: Podolski a harmadik német futballista Jörg Albertz és Mesut Özil után, aki a BL-ben gólt szerzett a Bayern ellen.)

A szurkolók a szünetben és a meccs után is fütyültek, az interneten pedig kongatják a vészharangokat. A drukkerek szerint az Arsenalnak teljesen közepes csapata van, és itt az ideje ébresztőt fújni. A legtömörebben egy komment foglalta össze a londoniak jelenlegi helyzetét: „Komolyan gondolta bárki is, hogy az Arsenal legyőzheti a Bayernt?” A brit lapok sem bántak kesztyűs kézzel a csapattal. „Lefutballozták a pályáról az Arsenalt” – ez volt a leggyakoribb reakció a lapokban a csúfos kedd esti vereségre.

A vereség után mindenki Wengert vette elő. A francia edző 2005 óta egyetlen trófeát sem nyert a csapattal, s a klub nimbusza megkopni látszik. Még négy-öt évvel ezelőtt is lehetett azt mondani, hogy az Arsenal játssza a legszebb focit Európában (a Barcelona mellett), de azóta az ágyúsokat jócskán lekörözték olyan csapatok, mint a Dortmund vagy éppen a Bayern. A menedzser érzi, hogy fogy körülötte a levegő, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hisztérikusan viselkedett. Utána pedig végtelenül csalódott volt: „Nehéz lesz innen felállni, a lehetetlent kell megpróbálnunk” – utalt a visszavágó nehézségeire Wenger, aki szerint a Bayern harmadik gólja valóságos csapást jelentett csapata számára. Legalább a játékosai kiálltak mellette, Jack Wilshere és Thomas Vermaelen is a védelmére kelt. „Mi rontottuk el” – mondta előbbi. „Mindnyájan mögötte állunk” – fejtegette utóbbi.

A nap másik meccse is hullámokat kavart – egy bírói ítélet miatt. A Porto 1:0-ra verte a Málagát, csakhogy a portugálok gólját Joao Moutinho lesről szerezte. Legalábbis a spanyolok edzője, Manuel Pellegrini szerint. A visszajátszásokat felidézve van is ebben némi igazság, ugyanakkor a Porto jobban játszott a Málagánál, és győzelme egyáltalán nem érdemtelen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?