Weissék az esélyesek

Luxembourg |

<p>Szerda este (20.15) barátságos futballmérkőzésen Luxemburg Szlovákiát fogadja. A Weiss-legénység biztos győzelmét ígéri a papírforma, pedig a vendégek több kulcsemberük nélkül lépnek pályára.</p>

A szlovák válogatott számára az Adorra elleni márciusi Ebselejező főpróbájának számít a találkozó. Sérülés miatt hiányzik a csapatból Róbert Vittek és Filip Hološko, csakúgy, mint Martin Škrtel, a Liverpool középső védője a Chelsea elleni rangadón izomhúzódást szenvedett. Vladimír Weiss szövetségi kapitány ezúttal nem hívta be a napokban klubot váltó Saláta Kornélt (Rosztov) és Kamil Kopúneket (Bari). Ennek ellenére a játékosok és a szakmai stáb tagjai bizakodva várják az összecsapást.
„Természetesen győzelemmel akarunk hangolni az Eb-selejtezőkre. Szívós ellenfél vár ránk, amely eléggé jól védekezik. Nem lesz könnyű dolgunk, de jó játékkal sikeresen szeretnénk kezdeni az évet” – nyilatkozta Stanislav Šesták, az Ankaragücü csatára.
Weiss kapitány Marián Kello személyében egy újoncot hívott be a keretbe, a skót Hearts csapatában remeklő kapus valószínűleg szóhoz jut a meccsen. Eddig még František Kubík, az ADO Den Haag csatára sem öltötte magára címeres mezt, mert a novemberi, bosnyákok elleni találkozó előtt megsérült.
„Valamennyi játékosnak lehetőséget akarok adni, a fejemben már nagyjából összeállt a kezdőcsapat. Alaposan feltérképeztük a luxemburgiak játékát, videón megnéztük a legutóbbi három összecsapásukat – mondta Vladimír Weiss. – Zártan és jól védekeznek, nem lesz könnyű gólokat lőni nekik. Kezdettől fogva támadni fogunk, számunkra kötelező megnyerni ezt a meccset. Azt azért ne feledjük, hogy a hazaiak ősszel döntetleneztek az algériaiakkal, és fehéroroszokkal, és csak pechesen kaptak ki a franciáktól. Egy biztos, nem vár ránk sétagalopp mérkőzés.”
Weiss kapitány várhatóan a következő együttessel kezd: Mucha–Pekarík, Pečalka, Ďurica, Hubočan–Weiss, Kucka, Hamšík, Jendrišek–Kubík, Oravec. Eddig két alkalommal találkozott a két válogatott, mindkét meccset a szlovákok nyerték, odahaza 3:1-re, idegenben 4:1-re. Az összecsapást a francia Olivier Thual vezeti, és a szlovák Digi Sport élőben közvetíti. (SITA, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?