Sport

Vlhová világbajnok óriás-műlesiklásban

Aare | A második futamban nekiment egy kapunak is, ám így is olyan tempót diktált, hogy nem lehetett legyőzni. A szlovák Petra Vlhová fantasztikus versenyzéssel ért fel a csúcsra az alpesisí-vb óriás-műlesikló számában.
Bőd Titanilla

2019. február 14. 19:20

Vlhová hinni sem akarta, hogy világbajnok lett (TASR-felvétel)

A liptói síző már az első futamban megmutatta klasszisát, és a második legjobb időt érte el a német Viktoria Rebensburg mögött, mindössze 19 századmásodperccel maradt el tőle. A harmadik helyen a norvég Mowinckel, a negyediken az amerikaiak csillaga, Mikaela Shiffrin állt.

Vlhová az első futamban is elkövetett két hibát, de így is nagyon kedvező pozícióból várhatta a kora esti folytatást.

Ott Shiffrin ismét megmutatta, miért tartozik a sportág legnagyobbjai közé, és magabiztosan az élre állt. Mowinckel szoros versenyben volt vele, de a végén elmaradt az amerikai versenyzőtől.

Vlhová agresszívan kezdte a második futamot, de még a pálya felső szakaszán hozzáért az egyik kapuhoz – az ütközés egyrészt fájdalmasnak tűnt, másrészt valamennyire le is lassította a szlovák sízőt. A pálya hátralévő szakaszán viszont Vlhová nagyon nagyot ment, és végül bejött az első helyre.

Már csak az volt a kérdés, Rebensburg meg tudja-e őrizni az előnyét vele szemben. Egészen az utolsó előtti részidőig a német versenyző állt jobban, a célban azonban a +0,14 pirosan virított a neve mellett. Vlhová a világbajnok!

Petra Vlhová csapata önkívületben ünnepelt – Szlovákia már a második érmét szerezte Aréban, Vlhová ugyanis alpesi kombinációban a második helyen zárt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jóval több pénz kellene 
a szlovákiai földrendezésre

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Legfrissebb galériák
Olvasta már?